27/10/2022- Vorige week onthulde rederij Royal Caribbean haar langverwachte nieuwe schip Icon of the Seas, dat – als nieuwste grootste schip ter wereld – begin 2024 haar eerste commerciële reis zal maken. Deze week gingen de boekingen open en op 24u tijd waren alle 2805 hutten voor de eerste afvaart meteen uitverkocht.

Het schip – het eerste van drie uit de nieuwe Iconklasse- is momenteel in aanbouw op de Meyer Turku-scheepswerf in Finland en zal naar verwachting eind 2023 klaar zijn.

 

Grootste cruise-aquapark ter wereld

Reizigers kunnen dan genieten van het grootste aquapark ter wereld op een cruiseschip, dat maar liefst zeven zwembaden (waaronder het grootste zwembad ter wereld op een cruiseschip én een adults-only zwembad), negen bubbelbaden en zes duizelingwekkende waterglijbanen zal tellen.

Glijbanen zoals bijvoorbeeld de 46 meter hoge “Frightening Bolt”, de hoogste drop-glijbaan op zee of de “Hurricane Hunter”, waarbij je met de hele familie (4 personen) samen op een vlot de glijbaan afkomt. Daarnaast zal het schip, bestaande uit 18 dekken, ook meer dan 40 restaurants, bars en uitgaansgelegenheden tellen. Daaronder uiteraard heel wat bestaande Royal Caribbean restaurants en bars, maar ook verschillende nieuwe concepten.

 

Hut types voor alle types van passagiers

De Icon of the Seas zet ook een nieuwe standaard wat accommodaties betreft. Gezien de rederij op het schip verschillende doelpublieken wil samenbrengen (jong, oud, koppels vrienden, multigeneratie families, etc) en hen allemaal de tijd van hun leven wil aanbieden, weerspiegelen ook de accomodatiemogelijkheden aan boord van Icon of the Seas die verscheidenheid. Zo zijn er maar liefst 14 verschillende huttypes te boeken, waarbij verschillende speciaal zijn ontworpen voor families en groepen vrienden. Dat levert meer standaardkamers en suites voor drie, vier, vijf of zelfs zes gasten op.

 

Duurzaamste schip

Icon of the Seas wordt het eerste schip van Royal Caribbean dat zal varen op vloeibaar aardgas (LNG), wat momenteel de schoonst mogelijke scheepsbrandstof is. Samen met andere bewezen toepassingen aan boord, zoals afvalwarmteterugwinningssystemen, wordt het nieuwe schip het meest duurzame schip uit de vloot.

In België en Luxemburg wordt Royal Caribbean vertegenwoordigt door General Agent  Cruise Connection. De cruises op Icon of the Seas kunnen uiteraard via de reisagent worden geboekt.

Foto’s @ Royal Caribbean