02/02/2022- De kans is behoorlijk groot dat er binnenkort weer een ferrydienst komt tussen Zeebrugge en het Verenigd Koninkrijk. Iets meer dan een jaar nadat P&O Ferries de stekker uit haar lijn Zeebrugge-Hull (de laatst overblijvende ferryverbinding vanuit ons land) trok, onderhandelt het havenbestuur van Zeebrugge nu heel concreet met verschillende rederijen om een nieuwe lijn op te starten.

De bestemming zou daarbij niet Hull, maar wel het Noorden van het Verenigd Koninkrijk zijn, zoals Rosyth bij Edinburg (Schotland) of een andere haven maar dan ook vlakbij de Schotse grens. “De bal ligt in het kamp van Schotland, waar een aantal politici graag een directe lijn naar het vasteland wenst”, zo lieten meerdere betrokkenen zich al ontvallen. Om de lijn rendabel te maken, zou het niet alleen over een passagiersverbinding gaan, maar zou er ook vracht op de lijn worden meegenomen.

Zomerseizoen

“Als alles mee zit, zou dit nog voor het begin van het zomerseizoen gerealiseerd kunnen worden” zo klinkt het optimistisch.

De potentiële nieuwe lijn opent niet alleen perspectieven voor Belgische reizigers die het Verenigd Koninkrijk/Schotland willen bezoeken, maar moet ook weer opnieuw meer toeristen naar ons land lokken om het toerisme in steden zoals Brugge weer volop te doen draaien.

 

Foto @ P&O Ferries