23/07/2019- Steeds meer passagiers reizen met handbagage die de officiële normen qua afmetingen en gewicht overschrijdt. TUI fly neemt daarom nu maatregelen en gaat haar passagiers vanaf nu strenger controleren. Daarnaast lanceert de airline ook een sensibiliseringscampagne om reizigers meer bewust te maken.

Door de beperkte ruimte voor handbagage aan boord is het op vele vluchten tegenwoordig haast onmogelijke opdracht geworden om alle bagage veilig op te bergen. Steeds vaker moet een deel dus noodgedwongen in het laadruim geladen worden, vaak tot ontevredenheid van de betrokken reizigers. Het daaruit volgende nodeloze tijdverlies kan bovendien vluchtvertragingen veroorzaken, wat tot onvrede bij passagiers én tot mogelijke kosten bij de airline leidt. TUI fly Benelux neemt daarom nu maatregelen en start een sensibiliseringscampagne om haar beleid rond toegelaten gewicht en afmetingen van handbagage weer onder de aandacht te brengen. Deze campagne wordt gelanceerd op de verschillende luchthavens, op sociale media, in de brochures en in de reisdocumenten.

1 stuk handbagage

Elke passagier die met TUI fly vliegt, heeft recht op 1 stuk handbagage van maximum 10 kg dat qua afmetingen 55x40x20 cm niet mag overschrijden. Naast de handbagage mag je ook één extra persoonlijk item meebrengen, bv een handtas, laptoptas, aktetas of cameratas. Het gewicht van dat persoonlijk item is wel inbegrepen in het totale gewicht van uw handbagage.

Het toezicht op die normen voor handbagage werd aan de check-in niet altijd steeds strikt uitgeoefend. Daardoor wagen veel passagiers een gokje en brengen ze grotere of zwaardere handbagage mee, erop rekenend dat deze aan boord wel zal worden toegelaten. Vanaf nu gaat de airline dus strenger toezien op de naleving van de handbagagenormen. Want “handbagage bijhebben die aan de voorschriften beantwoordt, garandeert een snelle, efficiënte boarding zonder nodeloze vertragingen. En mooi meegenomen: lichtere bagage vermindert bovendien de uitstoot van CO2” zo laat TUI Fly weten.