02/01/2019- Iets meer dan 3 maanden na het faillissement van Thomas Cook België heeft het Garantiefonds Reizen, een verzekeringsfonds waarbij vele Belgische reisaanbieders tegen financieel onvermogen zijn verzekerd, al 5.319 reizigers   (of 2.504 dossiers op de verwachte 20.000) terugbetaald. Tegen mei moet dat meer dan 90% zijn.

Het claim center bij het Garantiefonds Reizen, waarin na het faillissement verschillende ex-werknemers van Thomas Cook met kennis van zaken tewerkgesteld zijn, draait op volle toeren en tracht de stijgende lijn van terugbetalingen aan te houden. “Tegen mei 2020 zou meer dan 90 procent van de claims afgehandeld moeten worden. Dat vergt nog even geduld van sommige reizigers, maar uiteindelijk zorgt het Garantiefonds Reizen, een private verzekeraar opgericht en gefinancierd door de reissector, ervoor dat er geen tientallen miljoenen reissommen verloren gaan door het enorme faillissement”, luidt het in een mededeling.

13.000 reizigers naar huis gebracht

Het Garantiefonds Reizen heeft er ook voor gezorgd dat 13.000 reizigers die in de dagen na het faillissement op hun reisbestemming vertoefden, meestal op hun geplande terugreisdatum huiswaarts konden keren.

Verzekering verplicht

Het Garantiefonds Reizen is een verzekeringsfonds door en voor de Belgische reissector waarbij verschillende Belgische reisaanbieders zijn aangesloten. In België is het trouwens verboden reizen te verkopen zonder een verzekering tegen financieel onvermogen.

(foto @ Garantiefonds Reizen)