24/01/2021- In 2024 wordt de Efteling uitgebreid met een imposant hotel van maar liefst 143 kamers. Opvallend: het wordt het eerste hotel dat zich binnen de muren van het bekende Nederlandse sprookjes/attractiepark zelf zal bevinden.

 

Het hotel komt naast de hoofdingang van het park & wordt het grootste hotel binnen de wereld van de Efteling. De plannen voor het nieuwe hotel- dat in 2024 moet openen- tellen 7 verdiepingen, 143 kamers, 2 restaurants en een spa. En dus heel bijzonder: bezoekers kunnen straks voor het eerst overnachten ín het attractiepark zelf.

De huidige verplichte sluiting van het park owv de Covidsituatie wordt aangegrepen om alvast voorbereidende bouwwerkzaamheden voor het nieuwe hotel uit te voeren. De komende maanden worden eerst ondergrondse werkzaamheden verricht. In de loop van dit jaar beginnen naar verwachting de bovengrondse werkzaamheden.

 

Ook vernieuw themagebied

Naast het nieuwe hotel komt er ook een vernieuwd themagebied met overdekte attractie, aangelegd tussen de Pardoes Promenade, Baron 1898 en Max & Moritz. Hiervoor zal de bekende attractie Spookslot plaatsmaken.

De attractiecapaciteit van de Efteling wordt met deze toevoeging aanzienlijk uitgebreid. Naar verwachting zullen ongeveer 1250 bezoekers per uur de nieuwe attractie kunnen beleven.

Foto’s @ Efteling

Foto onder: Het huidige “Efteling Hotel” , op loopafstand van het sprookjespark