Net wanneer we dachten dat Dubai al genoeg speciale hotels in de aanbieding had, werd onlangs duidelijk dat “De stad van Goud” er nog een zeer speciaal hotel bij krijgt. Het legendarische cruiseschip Queen Elisabeth II (QE2) zal er immers deze week als drijvend luxehotel openen. 

De QE2 was meer dan 30 jaar het vlaggenschip van rederij Cunard Line. De Queen Elizabeth 2 maakte zijn eerste reis in 1969 en was één van de laatste grote transatlantische passagiersschepen. Op 11 november 2008 vertrok het schip voor haar laatste officiële zeereis vanuit de thuishaven in Southampton.

De historische oceanliner, die al sinds 2009 in Port Rashid aangemeerd ligt maar al 10 jaar niet meer gebruikt wordt, zal na een grondische renovatie nu woensdag 18 april dus als luxehotel (en museum) openen. Het gaat om een zogenaamde “soft opening”, het grote openingsgala zal in Oktober pas plaatsvinden. (lees verder onder foto) 

 

 

 

 

 

 

 

Pareltje van hotel

Maar het belooft, maar hoe kan je ook anders verwachten in Dubai, een pareltje van een hotel te worden. Het QE2 Hotel, 13 dekken hoog, zal 224 kamers/kajuiten tellen in 13 categorieën en bovendien 13 restaurants & bars (waarvan er al 5 zullen klaar zijn bij de soft opening). Daarnaast komt er ook een uitgebreide winkelzone, een spa-en pool deck en verschillende meeting rooms.

Alle info over het gloednieuwe hotel vind je op de website van deze Dubai’s nieuwste toeristische attractie: https://www.qe2.com/