23/05/2023- Corendon vliegt vanaf november 2023 vijf keer per week non-stop tussen Amsterdam Schiphol Airport en Curaçao. Het gaat daarmee rechtstreekse concurrentie aan met KLM, die tot nu toe voor Corendon de vluchten richting het Caraïbische eiland uitvoerde. 

De Corendon vluchten zullen worden uitgevoerd met een hypermoderne Airbus A350-900. Corendon heeft hiervoor een wet-lease overeenkomst afgesloten met de Spaanse luchtvaartmaatschappij World2Fly. In de periode van half juni tot half september wordt er zelfs zes keer per week gevlogen.

De Airbus A350-900 biedt plaats aan 432 passagiers (allemaal in economy class), zodat er per jaar ongeveer 220.000 passagiers met Corendon van en naar Curaçao kunnen vliegen. Het toestel behoort tot de modernste, stilste en zuinigste lange-afstandsvliegtuigen ter wereld. Iedere stoel heeft een groot ingebouwd videoscherm en tegen een kleine vergoeding kunnen passagiers gebruik maken van internet. Het vakantiegevoel begint trouwens al aan boord met de ‘Mondi Sky Caribbean Cuisine’ catering, afgeleid van de succesvolle restaurantformule van Corendon in haar Amsterdamse hotels.

 

Pakketreizen en losse tickets

Twee derde van de capaciteit zal verkocht worden als onderdeel van een pakketreis en een derde als losse tickets. De eerste vlucht vindt plaats op vrijdag 3 november 2023, maar de vluchten zijn nu al boekbaar. De jarenlange succesvolle samenwerking tussen Corendon en KLM op deze route komt hiermee tot een einde.

 

Corendon & Curaçao

Corendon en Curaçao zijn al even onlosmakelijk met elkaar verbonden. Jaarlijks boeken ongeveer 45.000 Belgen en Nederlanders hun vakantie naar Curaçao bij Corendon. De helft daarvan verblijft in de eigen resorts van Corendon, de overige helft bij partnerhotels.

 

 

Corendon heeft in de afgelopen vijf jaar bijna €150 miljoen geïnvesteerd in eigen hotels op het eiland: het vijfsterren Corendon Mangrove Beach Resort (399 kamers) en het viersterren Livingstone Jan Thiel Resort (204 kamers en villa’s). In december dit jaar opent bovendien een derde Corendon Hotel, nl The Rif at Mangrove Beach (385 kamers): een vijfsterren all inclusive, met nog wat meer luxe.

 

Foto’s @ Corendon