Voor het beste hotel ter wereld, tel je niet noodzakelijk een fortuin neer. Dat vinden althans de miljoenen wereldwijde reizigers die het voorbije jaar een beoordeling achterlieten op de populaire beoordelingssite TipAdvisor. Zij bezorgden Viroth’s Hotel in Siem Reap (Cambodja), een hotel waar je vanaf “slechts” negentig euro al in de nabijheid van het wereldberoemde Angkor Wat logeert, de titel “beste hotel ter wereld 2018”.

Elk jaar beloont TripAdvisor met haar “Travellers Choice Awards” de beste hotels ter wereld aan de hand van de reviews die wereldwijde reizigers op haar beoordelingssite achterlaten. Dit jaar gaat de eer naar Viroth’s Hotel in Siem Reap, een stad vlakbij Ankor Wat, het grootste religieuze monument ter wereld.

Groene Oase
Het vijfsterrenhotel, in het centrum van Siem Reap, telt 50 hedendaagse kamers en geeft haar bezoekers alle nodige luxe door ondermeer een trendy poolrestaurant, gym & spa. Maar vooral het vele groen in het hotel waardoor het hotel als een “groene oase” aanvoelt tenmidden van de drukke stad, insireerden vele bezoekers om een positieve review achter te laten op TripAdvisor. En dat voor een zeer aanvaardbare prijs dus. (lees verder onder foto)

 

 

 

 

 

 

 

Alle winnaars op een rij

De TripAdvisor Travellers Choice Awards telt in totaal 10 categorieën. Hieronder vind je alle winnaars:

Beste Kleine Hotel: Hotel Mume – Kyoto, Japan
Beste Luxehotel: Baros Maledives – Baros Island, Malediven
Beste Prijs-kwaliteitsverhouding: Hanoi Emerald Waters Hotel & Spa – Hanoi, Vietnam
Beste Service: Riad Kheirredine – Marrakesh, Marokko

Beste B&B: Pousada Casa Campestre – Goncalves, Brazilië
Meest Romantische Hotel: Maison Souquet – Parijs, Frankrijk

 

 

 

 

 

 

 

Beste Gezinshotel: Cavallino Bianco Family Spa Grand Hotel – Ortisei, Italië
Beste Voordelige Hotel: Hotel Villa Sirena – Casamicciola Terme, Italië
Beste All-in Resort: Ikos Olivia – Gerakini, Griekenland