28/06/2024- Vandaag start de schoolvakantie in het Nederlandstalig onderwijs, wat het startschot van de zomervakantie betekent. En dit weekend belooft meteen erg druk te worden in het luchtruim boven ons land.

Foto @ Brussels Airport

Vandaag worden er immers al bijna 83.000 passagiers op Brussels Airport verwacht. Ook morgen en zondag worden daar druk met respectievelijk 75.000 en 79.000 passagiers. Voor de scholen in het Franstalig onderwijs begint de vakantie dit jaar een week later dan in het Nederlandstalig onderwijs, dus ook de eerste vrijdag van juli wordt heel wat bedrijvigheid in Zaventem verwacht, met 79.000 passagiers op vrijdag 5 juli. Voor de hele zomervakantie zal Brussels Airport meer dan 5 miljoen passagiers verwelkomen. Dat is 6% meer dan vorig jaar.

Met in totaal 200 rechtstreekse bestemmingen aangeboden door 80 luchtvaartmaatschappijen (passagiers en cargo) heeft Brussels Airport een sterk aanbod deze zomer. De klassieke zomerbestemmingen zoals Spanje, de Canarische Eilanden, Griekenland, Turkije, Portugal, Marokko, Italië, en Egypte blijven het populairst.

Om alles vlot en veilig te laten verlopen, wordt extra personeel ingezet om de passagiers te informeren en verder te helpen in de terminal, en in de loop van de zomervakantie komen er nieuwe automatische poortjes aan de grenscontrole. Bij aankomst komen er 3 bijkomende e-gates, voor de T-zone worden er zes e-gates geplaatst en ook aan transfer komen er zes e-gates.

 

Charleroi Airport

Ook Charleroi Brussels South Airport maakt zich op voor drukke weken. In totaal zullen al bijna 200.000 reizigers, waaronder honderden families tijdens de twee eerste weekends van de zomervakantie vanuit Charleroi naar hun bestemming vliegen. Tijdens de zomermaanden zullen ongeveer 33.000 passagiers per dag via deze luchthaven reizen met een gemiddelde van 190 vluchten per dag. B.S.C.A. biedt een brede waaier van meer dan 200 bestemmingen deze zomer, waarvan een vijftigtal exclusieve bestemmingen vanuit de luchthaven.

 

Antwerp Airport

Antwerp Airport biedt deze zomer 12 zonnige bestemmingen aan, waarvan Oujda (Marokko) sinds eergisteren een nieuwkomer is. Elf bestemmingen worden uitgevoerd door ééndezelfde luchtvaartmaatschappij, nl TUifly. Daarnaast voert ook ASL Fly Executive vluchten uit naar Ibiza.

Foto @ Antwerp Aiport