03/05/2022- Vanaf vandaag is het niet meer verplicht om een mondmasker te dragen aan boord van de vluchten van Brussels Airlines. Ook op de meeste TUI Fly vluchten geldt al even geen mondmaskerplicht meer.

De afschaffing bij Brussels Airlines geldt voor alle SN-vluchten wereldwijd en dit zowel voor passagiers als crew. “Aan boord bevinden we ons op Belgisch terrein en mag de airline volgens de huidige wettelijke bepalingen zelf beslissen of het mondmasker nog dient gedragen te worden” verklaart woordvoerster Maaike Andries. “Comfort is voor Brussels Airlines zeer belangrijk. En deze versoepeling moet het vliegen aangenamer maken”.

 

TUI Fly Belgium

Brussels Airlines volgt hiermee het voorbeeld van enkele Amerikaanse maatschappijen (zoals bv United Airlines die ook al enige tijd mondmaskervrij vanuit Brussel naar de States vliegt) en van TUI Fly Belgium dat recent ook al besloot om het mondmasker aan boord van haar eigen TUI Fly toestellen niet langer te verplichten, behalve dan op vluchten naar Spanje en Frankrijk. “Als je naar Spanje en Frankrijk vliegt, moet iedereen van 12 jaar en ouder tijdens de vlucht wel nog verplicht een mondmasker dragen” zo meldt de officiële TUI fly website. “Wij stellen ons in regel met het land/de luchthaven waarnaar we vliegen” verklaart TUI woordvoerder Piet Demeyere deze uitzonderingen. “Maar uiteraard zal de mondmaskerplicht op deze vluchten ook onmiddellijk wegvallen van zodra de regelgeving in deze landen ook versoepelt”.

 

Luchthavens

Opgelet: wie een vlucht neemt met Brussels Airlines (of een andere airline die de mondmaskerplicht al volledig afschafte) moet wel checken of de luchthaven van zijn vertrek of aankomst geen mondmasker vereist. Zo heeft Brussels Airport de mondmaskerplicht al enige tijd geleden laten vallen, maar is op Spaanse en Franse luchthavens het dragen van een mondmasker nog wel steeds verplicht.

Ook vereisen sommige airlines (bv Ryanair, KLM, enz) momenteel nog wel steeds een mondmasker en in sommige gevallen (zoals bij het Italiaanse ITA Airways) kan dat zelfs een FP2-masker zijn.