FTI Touristik, moederbedrijf van FTI Group en na TUI en DER Touristik de derde grootste reisorganisatie van Europa, heeft een faillissementsaanvraag ingediend bij een Duitse rechtbank.

Het bedrijf verkeerde al even in financiële problemen en de Duitse overheid weigert nu om met nog meer geld over de brug te komen. « Nieuwe afreizen zullen waarschijnlijk niet meer worden uitgevoerd, terwijl klanten die reeds vertrokken zijn, zo goed mogelijk geholpen zullen worden » zo laat FTI zelf weten.

Wat de gevolgen zijn voor FTI in andere landen waar het actief was, is nog niet duidelijk, maar volgens de FTI Group “zal ook voor de andere bedrijven in de groep in de komende dagen faillissement worden aangevraagd”. In april werd nog aangekondigd dat een consortium onder leiding van investeringsmaatschappij Certares de touroperator zou overnemen en er vers kapitaal in zou investeren. Maar die deal was tot op heden nog niet goedgekeurd.

Bij FTI Group werken wereldwijd zo’n 11.000 mensen.

Voor gedupeerden is een ondersteuningswebsite opgezet op www.fti-group.com/en/insolvency, evenals een noodnummet: +49 (0) 89 / 710 45 14 98