19/11/2020- Voor een bijzondere kerstsfeer is een trip naar Fins Lapland in december een aanrader. Maar aangezien Finland door de Covidomstandigheden momenteel nog geen toeristen uit de Benelux toelaat, is Santa Claus Village bezoeken- waar de kerstman woont-geen optie. Daarom lanceert de Finse Dienst voor Toerisme nu de actie “Say it with Santa” & schakelt het de kerstman zelf in om persoonlijke kerstboodschappen voor een geliefde in te spreken.

Knapperend haardvuur, besneeuwde naaldbossen, overal kerstverlichting, de Finse glühwein glögi, rendieren en natuurlijk de Kerstman. Zijn huis staat in Korvantunturi in Lapland maar Santa Claus houdt kantoor in het Santa Claus Village in Rovaniemi waar toeristen 365 dagen per jaar uit de hele wereld naar toe reizen om hem te ontmoeten.

Maar omdat reizen naar Finland amper mag (In Finland ben je alleen welkom als je uit een land komt met minder dan 25 nieuwe coronagevallen per 100.000 inwoners in de laatste veertien dagen, essentiële reizen uitgezonderd) , schakelt de toeristische dienst van het land nu de Kerstman in om deze Kerst persoonlijke boodschappen aan geliefden via een You Tube video over te brengen.

Win een persoonlijke boodschap

Wil je een familielid extra in het zonnetje zetten, je partner verrassen met een liefdestekst, een vriend in het buitenland de beste wensen geven, upload jouw tekst in het Engels voor 29 november middernacht op de site www.sayitwithsanta.com. Van alle inzendingen zal de Kerstman er tachtig selecteren waarvan hij de teksten persoonlijk op het You Tube videokanaal van het Fins verkeersbureau zal voordragen. Onder alle inzenders die ook de wens te kennen hebben gegeven voor een gesprek met de Kerstman, worden enkele uitverkorenen geselecteerd die een kwartier lang met hem mogen babbelen tijdens een Zoom/Team meeting.

Gelukkigste land ter wereld

Voor het derde jaar is Finland uitgroepen tot het gelukkigste land ter wereld. ‘En omdat Kerst zo’n moment is dat we smachten naar samenzijn met geliefden, familie of vrienden, hebben wij het idee opgevat om hen via de Kerstman te verbinden omdat men vanwege de pandemie niet altijd bij elkaar kan zijn’, aldus Heli Jimenez, directeur marketing bij Business Finland. ‘En wil je je geliefde via de Kerstman ten huwelijk vragen, zend je tekst gewoon in!’

Na sluiting van de inzenddatum voor de persoonlijke boodschappen zal de Kerstman samen met zijn elven tussen 30 november en 6 december uit alle inzendingen er zo’n tachtig selecteren en deze teksten voorlezen op video’s die geüpload worden op het You Tube kanaal van Business Finland. Alle inzenders kunnen overigens de Kerstman live ontmoeten via het Instagram account van Visit Finland op vrijdag 11 december om 19.00 uur.

Naast het uploaden van een persoonlijke boodschap kan men ook aanvinken of men het leuk zou vinden om via een live verbinding met Santa Claus te praten. Men dient dan aan te geven waarom men dat graag wil. De gelukkigen zullen tussen 14 en 20 december met de Kerstman een-op-een gesprekken in het Engels voeren via een live Zoom/Team verbinding.