03/05/2023- Op maandag 23 mei is het exact 100 jaar geleden dat de Internationale Luchthaven Antwerpen voor het eerst de deuren opende, datzelfde jaar startten Jean Stampe en Maurice Vertongen er hun pilotenschool. Naar aanleiding van die 100e verjaardag organiseert het Stampe en Vertongen Museum in het weekend van 20 en 21 mei een Fly-In en Vliegshow op de luchthaven.

Op beide dagen worden de terreinen van de luchthaven vanaf 10u opengesteld voor het grote publiek.

 

Programma

Op zaterdag 20 mei vindt vindt de 29e Stampe Fly In plaats. Van alle windstreken komen die dag oude en nieuwe vliegtuigen naar de luchthaven van Antwerpen waar de vliegtuigen ook te bezichtigen zullen zijn. Daarnaast hebben bezoekers ook de mogelijkheid om een bezoek te brengen aan de nieuwste Airbus A400M transportvliegtuigen van Defensie of om zelf mee te vliegen met een SV-4 vliegtuig. Deze vliegtuigen werden gemaakt in de vliegtuigfabriek op Antwerp Airport.

Op zondag 21 mei vindt tussen 13u en 17u30 dan weer een grote vliegshow plaats op de luchthaven. Die dag zullen bezoekers kunnen genieten van Harvards, Spitfires, de Red Devils en een groot lichtspektakel met acrobatie. Voor jong- en oud wordt er daarnaast ook randanimatie voorzien en zijn er verschillende eetgelegenheden beschikbaar.

De toegangsprijs tot het tweedaagse event bedraagt 5 euro per persoon. Een ticket – te verkrijgen aan de ingang- is zowel geldig op zaterdag als op zondag.

Meer info op https://www.stampe.be/bezoekers-info