02/05/2022- Via Americana, het verband van Belgische tourguides in de USA, telt een nieuw lid waarop Belgische reisprofessionals en reizigers nu ook beroep kunnen doen. Maxime Brulein, oorspronkelijk afkomstig uit Menen (West Vlaanderen) gids voortaan in Los Angeles, de stad die hij al 20 jaar zijn “thuis” mag noemen.

Maxime werkte wereldwijd al als tourguide vooraleer te starten aan de filmschool van de University of Los Angeles California (UCLA). Als filmmaker kan hij zijn passie voor storytelling en zijn liefde voor geschiedenis nu verenigen in op maat gemaakte citytours in LA, zijn hometown die bulkt van mediacultuur. De rondleidingen worden aangeboden in het Nederlands, Frans en Engels.

 

Via Americana: Belgische gidsen in 10 Amerikaanse steden

Via Americana werd in 2016 opgericht door 4 Belgische vrouwen die als tourguides werk(t)en in de USA, waaronder bekende -en nog steeds actieve – namen zoals Leentje De Leeuw (Chicago) en Jacqueline Goossens NY (New York). Momenteel wordt er door Via Americana op maat gemaakte tours (ook privé tours) door lokale Belgische gidsen aangeboden in al 10 Amerikaanse steden, nl the Bay Area, Chicago, Denver, Detroit, Los Angeles, Milwaukee, New York, Philadelphia, Utah en Washington DC.

Meer info via https://via-americana.com/