01/07/2022- Transavia is gisteren van start gegaan met haar zomervluchten vanop Brussels Airport. De Nederlandse lowcostmaatschappij stationeert de komende maanden één vliegtuig in Zaventem voor vluchten naar 4 vakantiebestemmingen.

Alicante en Ibiza in Spanje, Faro (Portugal) en Heraklion (Kreta, Griekenland), samen goed voor 16 vluchten per week, worden deze zomer door Transavia vanuit Zaventem bediend. Ook komende winter plant de airline 4 bestemmingen vanuit Brussel aan te vliegen: Innsbruck & Salzburg in Oostenrijk, Alicante en Tenerife (Spanje).

Ambitieus

“We zijn hier om hier te blijven”, zo sprak Transavia CEO Marcel De Nooijer gisteren tijdens een perslunch & gate event op Brussels Airport . “De vooruitzichten zijn goed en we bekijken in welke mate we in de toekomst meer bestemmingen kunnen aanbieden.” Daarbij zouden er ook extra vliegtuigen gebaseerd worden op Brussels Airport, mogelijks al volgende zomer.

Transavia kent momenteel een bezettingsgraad van 90% op haar vluchten vanuit Brussel. 90% van de passagiers zijn daarbij Belgen, 10% zijn Nederlanders die verkiezen vanuit België te vliegen.

 

Foto’s @ Brussels Airport

Foto onder: Marcel De Nooijer (CEO Transavia) en Arnauld Feist ‘CEO Brussels Airport Company) knippen officieel het lintje van de eerste Transavia zomervlucht door.