05/12/2023- De onderhandelingen namen 4 jaar in beslag, maar eindelijk zijn de plannen voor de restauratie en het behoud van het Thermae Palace Hotel en de Koninklijke Gaanderijen in Oostende klaar. Er komt een hotel met 90 tot 125 kamers en een wellness. En ook het museum Mu.ZEE krijgt een plekje in het Thermae Palace.

Het Thermae Palace Complex is vandaag in erbarmelijke staat. Er zijn heel wat structurele problemen aan het gebouw en de Koninklijke Gaanderijen dienen zelfs al een hele tijd onderstut te worden. Slechts 30% kan nog worden gebruikt, de rest staat al even leeg. Dringende renovatie van het gebouw is dan ook hard nodig.

 

Zeezicht

Volgens de nieuwe plannen is er ruimte voor een hotel met 90 tot 125 kamers, waarvan de helft met zeezicht. Het hotel zal ook beschikken over verschillende vergader-en feestzalen waar grote bankets kunnen plaatsvinden. En er wordt in het gebouw ook een grote wellness voorzien. Tenslotte zal ook Mu.ZEE wordt ondergebracht in het Thermae Palace.

Er zal in totaal 134 miljoen Euro worden geïnvesteerd. De Vlaamse Overheid zal een deel daarvan betalen, maar meer dan de helft van het bedrag zal afkomstig zijn van private investeerders.

Foto @ Visit Oostende