06/12/2023- Minor Hotels, het moederbedrijf achter de luxe hotelmerken Anantara, Tivoli en Elewana Collection, kondigt met trots een nieuw hotel in de Anantara Hotels, Resorts & Spas portfolio aan & dat in de Oostenrijkse hoofdstad Wenen.

Het Anantara Palais Hansen Vienna Hotel zal in maart 2024 in gebruik worden genomen en komt in het hart van Wenen aan de beroemde Schottenring, onderdeel van de Ring Boulevard te liggen. Het hotel wordt gevestigd in een monumentaal paleis dat in 1873 werd gebouwd door Theophil Hansen ter gelegenheid van de Wereldtentoonstelling van Wenen.

In de loop der jaren werd het paleis eerst gebruikt als verschillende gemeentelijke kantoren en culturele locaties, totdat het in 2013 werd omgetoverd tot een luxehotel, nl het Palais Hansen Kempinski.

 

Grootste suite van Wenen

Het vernieuwde pand wordt in maart van volgend jaar onder de Anantara-vlag gelanceerd en zal 152 klassiek ingerichte kamers en suites tellen, verspreid over drie verdiepingen, waaronder een Presidential Suite van 270 m², de grootste suite in de Oostenrijkse hoofdstad. Eetgelegenheden worden ondermeer een restaurant met een Michelin-ster, regionale gerechten in de Wintergarten, een elegante Lobby Lounge & Bar en Cigar Lounge. Ook zal het hotel 10 zalen op de begane grond en tussenverdieping beschikbaar hebben voor vergaderingen en evenementen, terwijl de balzaal galadiners, bruiloften en conferenties voor maximaal 265 personen kan herbergen. Recreatiefaciliteiten zijn onder andere een binnenzwembad, een fitnesscentrum en een spa.

 

Negende Anantarahotel in Europa

Anantara debuteerde in Europa in 2017 met de lancering van Anantara Vilamoura Algarve Resort in Portugal, gevolgd door Anantara Villa Padierna Palace Resort in Marbella, Zuid-Spanje. Het merk zette zijn expansie in Europa voort met de toevoeging van Anantara Grand Hotel Krasnapolsky Amsterdam en twee paleishotels in Italië en Hongarije – Anantara Palazzo Naiadi Rome Hotel en Anantara New York Palace Budapest Hotel. In 2023 volgden nog Anantara Plaza Nice Hotel in Frankrijk, Anantara Convento di Amalfi Grand Hotel aan de beroemde Amalfikust in Italië en Anantara The Marker Dublin Hotel in Ierland. Het hotel in Wenen wordt dus het negende hotel van de luxeketen in Europa.

Foto’s @ Minor Hotels