10/11/2021- Na bijna anderhalf jaar te zijn gesloten, openden verschillende niet-Europese reisbestemmingen recent opnieuw hun grenzen voor Belgische vakantiegangers. Reisorganisatie Neckermann ziet het aantal aanvragen en boekingen voor vakanties naar verschillende niet-Europese landen gevoelig stijgen…

Nu vele Belgen zijn gevaccineerd, kondigen heel wat bestemmingen de voorbije dagen aan dat ze hun grenzen weer openen voor Belgische vakantiegangers. Dit is bv het geval voor de Dominicaanse Republiek, Curaçao, USA, Thailand, Cuba, Mauritius en reeds iets vroeger ook voor de Verenigde Arabische Emiraten en Mexico.

Veelal geldt dan ook het Europese Covid-19 paspoort voor deze landen, al is voor vele landen een extra PCR-test vlak voor vertrek daarnaast ook nog vereist. In ieder geval gelden in alle vakantieresorts ook goed werkende sanitaire protocollen om een “coronaproof vakantie” te beleven.

 

Verhoogde vraag

Door al dit goede nieuws noteert Neckermann in haar reiskantoren nu ook een verhoogde vraag én boekingen naar reizen buiten Europa. De reisorganisatie noteert opnieuw zo’n 12% van zijn omzet voor vertrekken in de komende maanden voor de verre bestemmingen. Koplopers daarbij zijn bij Neckermann momenteel de Dominicaanse Republiek, de Verenigde Arabische Emiraten (met de nog tot eind maart lopende wereldtentoonstelling in Dubai), Mauritius en ook de -sinds deze week weer geopende- Verenigde Staten.

 

(Her)boek zo snel mogelijk

Uit de recentste ABTO/ GFK studie over de reisintenties van de Belgen blijkt trouwens dat zo’n 25% van de Belgen die een reis plannen buiten Europa nog in een bezit zijn van een voucher van een eerder geannuleerde reis. Neckermann raadt de Belgen met en ook zonder voucher snel hun nieuwe reis vast te leggen. De tarieven voor de (her)lancering zijn momenteel zeer interessant en Neckermann verwacht immers dat voor bepaalde periodes (zoals kerst- en paasperiode, juli en augustus 2022) de vraag van zowel vanuit België en ook vanuit andere landen, het aanbod zal overstijgen.