06/04/2023- Het winterseizoen 2023/24 dat traditioneel start met de herfstvakantie, kan vanaf nu al worden geboekt bij zowel touroperator TUI als bij luchtvaartmaatschappij TUI fly. Op verschillende bestemmingen wordt de vluchtfrequentie verhoogd of worden er rechtstreekse vluchten ingelegd, wat het reiscomfort sterk verhoogt.

TUI programmeert dit winterseizoen voor het eerst een dagelijkse vlucht op Sal, Kaapverdië, en ook op de tweede Kaapverdische bestemming Boa Vista zijn er drie afreizen per week. Uit vorige winters blijkt duidelijk dat Kaapverdië nog elk jaar aan populariteit wint. Logisch ook, gezien de relatief korte vliegtijd en de unieke mix van Europese en exotische invloeden. De perfecte wintertemperaturen en de sterke aanwezigheid van uitstekende Riu-hotels zijn natuurlijk de kers op de taart om het als topbestemming waar te maken. Intussen is ook hotel TUI BLUE Cabo Verde een topper die aan het succes van de bestemming bijdraagt.

 

Vaste waarde

De Canarische Eilanden blijven de vaste waarde bij uitstek in TUI’s winteraanbod. En er is goed nieuws voor de reizigers die vanuit een regionale luchthaven willen vertrekken: vanuit Oostende vertrekken er meer rechtstreekse vluchten naar Tenerife en Gran Canaria. En dankzij de komst van de Embraer E2, het vooruitstrevende vliegtuigtype dat TUI dit voorjaar in zijn vloot opneem, kan TUI voor het eerst vanuit de luchthaven van Antwerpen twee rechtstreekse vluchten per week aanbieden naar Tenerife en Gran Canaria.

Ook Egypte kan al geruime tijd rekenen op een toenemende populariteit. Daarom verhoogt TUI op de populairste bestemming Hurghada de drie vluchtdagen van vorige winter naar liefst vijf afreizen per week in het hoogseizoen.

Na de moeilijke jaren omwille van corona en de energiecrisis noteert TUI ook de comeback van de Caribische bestemmingen. Deze winter vertrekken er opnieuw drie vluchten naar Cancun (Mexico), waaronder één rechtstreekse vlucht. Ook naar Punta Cana (Dominicaanse Republiek) vertrekken er 3 wekelijkse vluchten, waarvan er twee rechtstreeks zullen vliegen.

Openingsfoto @ TUI (fly)