23/10/2019- Thai Airways ontkent ten stelligste dat er een faillissement zit aan te komen. De Thaise luchtvaartmaatschappij bracht haar personeel deze week op de hoogte van een bezuinigingsplan, maar verkeert volgens een eigen persbericht niet in uitzonderlijke problemen.

Volgens topman Sumeth Damrongchaitham ervaart Thai Airways, net als vele andere traditionele airlines, behoorlijke druk van lowcost airlines, en is er tijdens de personeelsbijeenkomst besproken hoe er in de toekomst kostenbesparend zal moeten geopereerd worden. “Het personeel zal ook de handen in elkaar moeten slaan om de concurrentie te weerstaan en het operationele resultaat te verbeteren.”

Geen onmiddellijk gevaar

Maar een onmiddellijk gevaar voor stopzetting van de activiteiten wordt dus sten stelligste ontkend. Thai Airways leed in het eerste halfjaar van 2019 een verlies van zo’n 190 miljoen Euro tov 11 miljoen in dezelfde periode vorig jaar. Het bedrijf, dat voor 51 procent in handen is van de Thaise overheid, maar staat bekend om haar hoge personeelskosten en bureaucratie. Damrongchaitham zou nu o.m. de salarissen van het management willen verlagen, een maatregel die niet door iedereen binnen het bedrijf geapprecieerd wordt.

Vluchtfrequentie naar Brussel wordt verhoogd

THAI Airways verhoogt volgende week trouwens nog haar aantal wekelijkse vluchten naar Brussels Airport. Vanaf 28 oktober voegt THAI Airways immers een extra frequentie toe aan de lijn Bangkok-Brussel. Er komt een vlucht bij op maandag waardoor de maatschappij in totaal 6 keer per week naar Brussel zal vliegen.