24/01/2022- Met een brede waaier aan populaire vakantiebestemmingen wil Brussels Airlines haar klanten een positief vooruitzicht bieden voor komende zomer. Bovenop de bestemmingen die het hele jaar aangevlogen worden, herlanceert de maatschappij een uitgebreide reeks zomervakantiebestemmingen.

De nieuwkomers ten opzichte van zomer vorig jaar zijn Arecife (Lanzarote), Chania (Kreta), Hurghada (Egypte), Mytilene (Lesbos), Samos, Marrakesh ( Marokko), Rabat (Marokko) en München. In totaal zal Brussels Airlines dit zomerseizoen (dat start eind maart) naar 85 bestemmingen vliegen.

 

Focus op vakantiebestemmingen

 

Met 66 bestemmingen op middellange afstand ligt de focus daarbij op vakantiebestemmingen. “De boekingscijfers tonen duidelijk een grote zin om te reizen aan. In vergelijking met de zomer van 2021 zien we ook dat klanten opnieuw langer op voorhand hun vlucht reserveren, vooral voor de vakantieperiodes. De verwachting is dat Spanje, Portugal, Italië en de Griekse eilanden dit zomerseizoen de populairste bestemmingen worden. Daarom zijn we blij dat we de eilanden Lesbos en Samos in Griekenland aan ons netwerk kunnen toevoegen, maar ook Lanzarote en Kreta zullen een toegevoegde waarde zijn in ons vakantieportfolio.” aldus Jan Derycke, Head of Network and Planning Brussels Airlines.

 

Heropstart vluchten naar Washington

 

Maar ook 19 langeafstandsbestemmingen zitten in de planning met de heropstart van Washington. Brussels Airlines zal tenslotte ook voor het eerst vluchten uitvoeren tussen Brussel en München. Vanop Brussels Airport zal de maatschappij twee dagelijkse vluchten aanbieden, terwijl Lufthansa 5 dagelijkse vluchten verzorgt. De eerste vlucht van Brussels Airlines naar München vertrekt op 27 maart 2022.

Het volledige aanbod zomervluchten is te vinden op Destinations | Brussels Airlines

Alle zomervluchten zijn vanaf nu te reserveren, ook via de reisbureaus.