Altijd al gefascineerd geweest door vliegtuigen en het leven high in the sky? Dan moet je binnenkort zeker naar Luchtvaartdag 2017! Het event, waarbij alle Vlaamse luchthavens het grote publiek een kijk op hun dagelijkse werking gunt, wordt nu voor de tweede keer georganiseerd.

Op zaterdag 22 april 2017 zetten de luchthavens Antwerpen, Kortrijk-Wevelgem, Oostende-Brugge en Brussels Airport hun deuren weer open. Samen met de luchthavens gunnen ook de Vlaamse lucht- en ruimtevaartindustrie, de Belgische Luchtmacht en de Vereniging Vlaamse MotorVliegclubs jong en oud een unieke blik achter de schermen van de luchtvaart.

Zo kan je bv uitzonderlijk Belgocontrol, die de veiligheid van het vliegverkeer in het hele Belgische luchtruim regelt, bezoeken. In Antwerpen leggen o.a. de douaniers je uit wat hun taak op de luchthaven precies is. In Oostende stelt de Belgische Luchtmacht 3 van haar toestellen open voor het publiek en in Kortrijk-Wevelgem kan je naar demonstraties van het luchtvaartmateriaal, waaronder een crashtender.

Maar er kan nog veel meer want iedere luchthaven heeft een waaier aan leuke en interessante activiteiten uitgewerkt. Alle mogelijkheden voor de dag op alle locaties vind je op de speciale website: http://mow-vlaanderen.be/luchtvaartdag2017/index.php

Opgelet: Voor verschillende activiteiten en/of rondleidingen moet je op voorhand registeren want de plaatsen zijn beperkt!