14/10/2020- Nadat het Covid testcentrum op Brussels Airport een maand geleden al de deuren opende, is nu ook het laboratorium op de luchthaven operationeel. De resultaten van de PCR tests worden vanaf nu ter plaatse verwerkt, wat ervoor zorgt dat passagiers nog sneller hun resultaat ontvangen & sneltests voor vertrekkende passagiers ook mogelijk zijn.

Het resultaat van de gewone testen zijn vanaf nu beschikbaar binnen gemiddeld 9 uur, maximaal 24 uur. Dankzij het labo ter plaatse zijn nu bovendien ook PCR sneltesten mogelijk waarbij het resultaat al binnen 4 uren beschikbaar is. Dat is vooral nuttig voor vertrekkende passagiers die een negatief testcertificaat nodig hebben om naar een bepaalde bestemming te reizen. Dat certificaat mag immers vaak niet ouder zijn dan 72u of soms zelfs 48u voor aankomst in het land.

 

Ook terugkerende reizigers & niet-passagiers welkom

Sinds begin oktober moeten passagiers die terugkeren uit een rode zone niet langer meteen na aankomst getest worden maar pas na vijf dagen. Ook zij blijven welkom in het testcentrum op Brussels Airport met hun activatiecode. Ook wie niet reist, maar zich moet laten testen in het kader van de contact tracing, of een voorschrift heeft van een arts, kan er terecht, net zoals de piloten en het boordpersoneel van de luchtvaartmaatschappijen en het personeel dat op de luchthaven werkt.

Kostprijs

Het testcentrum en het laboratorium worden uitgebaat door Ecolog als logistieke partner, in samenwerking met Eurofins-Labo Van Poucke. Wie een activatiecode heeft van de overheid (terugkeer rode zone of contact tracing) en een Belgische ziekteverzekering kan zich gratis laten testen. In het andere geval betaalt men 67 euro voor een standaard PCR test en 135 Euro voor een sneltest.

Wanneer resultaat?

PCR sneltests met resultaat binnen de 4 uur zijn mogelijk tussen 5u en 18u. Het resultaat van de sneltests afgenomen voor 5u is beschikbaar tussen 9 en 10u. Het resultaat van de sneltests afgenomen na 18u is de volgende ochtend beschikbaar tussen 9u en 10u.

De resultaten op de test staan in het Engels vermeld zodat de attesten geldig zijn op alle bestemmingen & ze aanvaard worden door alle luchtvaartmaatschappijen.

Het testcentrum bevindt zich voor de algemene ingang van Brussels Airport, naast de containers waar de temperatuursscan gebeurt. Een afspraak maken voor een test, kan via deze link.