24/08/2022- Nieuw op het menu aan boord van Eurowings vluchten: de curryworst! Vanaf nu kunnen passagiers deze echte Duitse specialiteit bestellen samen met de frietjes die de airline – dochter van Lufthansa en net als Brussels Airlines onderdeel van Lufthansa Group- onlangs ook op haar vluchten introduceerde.

 

De frietjes aan boord bij de Duitse leisure luchtvaartmaatschappij Eurowings werden in mei al geïntroduceerd onder de noemer “Fries in the Sky”. De goudgele stokjes kennen sindsdien een groot succes. Afgelopen maand juli alleen al serveerden Eurowings crews bijvoorbeeld al meer dan 4000 porties, die steeds vergezeld worden door vegan mayonaise. Daar komt nu dus de mogelijkheid van een curryworst – gepresenteerd op Duitse wijze- bij.

 

Duurzame verpakkingen

De frietjes en curryworsten worden – na bestelling aan boord- geserveerd op alle Eurowings vluchten die langer dan een uur duren. De lekkernijen worden bovendien opgediend in ecologisch duurzame bakjes. Ook andere versnaperingen aan boord van de airline kregen recent een nieuwe duurzamere verpakking.

 

Niet voor het eerst

Frietjes aan boord van vliegtuigen is geen nieuwigheid. Enkele jaren geleden waren er ook al frietjes aan boord van Belgische airlines bestelbaar bij TUIfly en Brussels Airlines. Bij beide airlines is de snack intussen echter wel alweer verdwenen van de menukaart.

Eurowings is een dochtermaatschappij van Lufthansa en heeft haar thuisbasis in het Duitse Düsseldorf. De ailine trekt ook heel wat Belgische passagiers aan, ondermeer via de dagelijkse vlucht Brussel-Düsseldorf. Sinds 29 maart vliegt Eurowings ook twee keer per week van Brussels Airport naar Pristina in Kosovo.