29/10/2021- Rivages du Monde biedt in Frankrijk al 20 jaar culturele zee- en riviercruises aan. De gespecialiseerde touroperator heeft nu beslist haar cruises ook onder eigen naam op de Belgische reismarkt te introduceren én vaart volgende zomer vanuit Zeebrugge.

Het basisconcept van Rivages du Monde is eenvoudig: met kleine schepen en gelijkgestemden de wereld ontdekken. En “gelijkgestemden” begint bij deze cruise-touroperator alvast bij de taal. Daarom zijn er voor de Belgische reizigers zowel Franstalige als Nederlandstalige cruises, met eigen, Belgische gastsprekers. En om het makkelijker te maken worden Belgische passagiers dus vanuit België begeleid. Voor sommige zeecruises is Zeebrugge zelfs (volgende zomer) de vertrek- en/of aankomsthaven.

Rivages du Monde heeft een behoorlijke portfolio van kleinschalige zeeschepen, cruisejachten en riviercruiseschepen in het aanbod, variërend van 36 tot 200 passagiers. De schepen worden door de touroperator volledig “gecharterd” dus vind je tijdens een cruise ook enkel passagiers van Rivages du Monde aan boord.

Eigen ontworpen unieke vaarroutes

De cruises zijn gemaakt voor reizigers die een bestemming optimaal en op een originele manier willen ontdekken. De kleinschalige schepen geven de kans om de natuur op een intense manier te beleven, en om dichter bij de lokale culturen te staan. Rivages du Monde ontwerpt de vaarroutes ook helemaal zelf.
De voordrachten aan boord helpen om meer bij te leren over de bestemming. Die bestemmingen zijn zowel klassiekers zoals Rusland, de Donau (Duitsland, Tjechië, Oostenrijk, enz) of de Douro (Portugal, Spanje) als meer verrassende cruisebestemmingen zoals de Mekong (Vietnam, Cambodja) of een cruise door het Amazonewoud (Ecuador)

 

Zeecruises vanuit/naar Zeebrugge

Paradepaardje voor de zeecruises bij Rivages du Monde is de “World Explorer”. Dit jonge hybride expeditieschip uit 2019 kan 200 passagiers ontvangen en is uitgerust met de nieuwste technologieën. Rivages du Monde chartert het expeditieschip acht maanden per jaar. Vanaf april 2022 bezoekt het schip Madeira en de Azoren. Daarna zakt het schip via de Atlantische kusten van Lissabon af naar Normandië, gevolgd door een cruise vanuit Le Havre naar Ierland, eindigend in Zeebrugge. Tijdens de zomermaanden vaart de World Explorer dan vanuit deze Belgische zeehaven naarverschillende bestemmingen: de Noorse fjorden, de Noordkaap, Schotland, IJsland, Spitsbergen en Groenland. Het “Belgische” seizoen wordt afgesloten in september met een cruise naar Bordeaux.

Cultureel bereisd publiek

Alle prijzen zijn bij Rivages du Monde steeds volpension (dranken inbegrepen tijdens de maaltijden) én met alle vluchten, transfers, begeleiding en lezingen ook inbegrepen.

De touroperator mikt op een cultureel bereisd publiek van alle leeftijden die een zeker comfort op prijs kunnen stellen. Alle schepen tellen 4 of 5 sterren.

 

All Ways Cruises verdwijnt als merknaam

De cruises van Rivages du Monde werden in het verleden ook al door All Ways Cruises op de Belgische markt aangeboden. Het B2C reiskantoor van All Ways Cruises blijft als bedrijf en verkoper van cruises bestaan, maar All Ways zal niet langer als merknaam in de markt worden gebruikt. 4 jaar geleden nam Rivages du Monde alle aandelen van All Ways Cruises immers al over. Nu wordt dus ook de Franse naam op de Belgische markt als vaste product/merknaam geïntroduceerd. De cruises zijn boekbaar via de reisagent.

Foto: CEO Alain Souleille (midden), geflankeerd door Robert Pascual (sales Brussel, Wallonië en Luxemburg) en Kristof De Smet (sales Vlaanderen)