09/10/22- Het schip kwam al in het voorjaar in de vaart en heeft al een zomerseizoen in Europese wateren achter de rug, maar sinds vorige week is Celebrity Beyond ook officieel toegetreden tot de Celebrity Cruises-vloot. Niemand minder dan de jonge legendarische Amerikaanse topturnster Simone Biles werd gevraagd om als “Godmother” van het schip de naamsceremonie te leiden.

Celebrity Beyond is het derde schip van vier uit de Edge-klasse. Elk schip uit deze klasse kreeg al een verdienstelijke vrouw als “godmother”. Amerikaans topturnster Simone Biles, 19-voudig wereldkampioene en goed voor 7 Olympische medailles, volgt bijvoorbeeld Reshma Saujani (bekend van Girls Who Code) en Nobelprijswinnaar voor de Vrede Malala Yousafzai op, die eerder Celebrity Apex en Celebrity Edge inhuldigden. Alle drie de vrouwen staan bekend om hun belangenbehartiging van vrouwenrechten-en noden.

“Ik kan niemand beter bedenken als meter van dit ongelooflijke schip dan Simone Biles”,  aldus Jason Liberty, President en CEO van de Royal Caribbean Group, de
moedermaatschappij van Celebrity Cruises. “De schoonheid, kracht en veerkracht van dit schip bepalen de norm waarmee alle andere schepen worden gemeten. Simone’s vastberadenheid, haar drive, haar krachtige houding en elegantie maken haar tot een inspiratiebron voor zovelen in de hele wereld. Al deze eigenschappen zijn de reden waarom Simone Biles perfect geschikt is om als Godmother over de reizen van Celebrity Beyond te waken”.

 

Vrouwelijke kapitein

Opvallend: Celebrity Beyond heeft niet alleen een jonge sterke vrouw als Godmother, maar ook een jonge straffe vrouw aan het roer. Zo is Captain Kate McCue de enige vrouwelijke kapitein van een mega cruiseschip ter wereld. Op haar populaire Instagrampagina deelt ze trouwens haar cruise-en andere avonturen met de wereld.

Deze winter vaart Celebrity Beyond in Caraïbische wateren.

In België en Luxemburg treedt Cruise Connection op als generaal agent van Celebrity Cruises. Cruises met dit schip kunnen uiteraard ook geboekt worden via de reisagent.

Foto’s @ Celebrity Cruises