12/06/2024- RIU Hotels & Resorts heeft onlangs een opmerkelijke terugkeer gemaakt naar Mauritius met de opening van niet één, maar maar liefst 2 gloednieuwe hotels aan de voet van de beroemde “Le Morne Brabant”.

Mauritius is geen nieuwe bestemming voor RIU. Al in 2014 streek de Spaanse hotelketen neer in het zuidwesten van het exotische eiland nadat het er 2 bestaande en naast elkaar gelegen hotels opkocht op een idyllische locatie. Maar na 8 jaar, eind 2022, besloot RIU de 2 bestaande hotels -RIU Le Morne en RIU Creole – volledig te slopen en op dezelfde plaats 2 gloednieuwe hotels op te bouwen. Die nieuwe hotels openden eind vorige maand hun deuren en zijn nu up & running voor liefhebbers van zon, zee en exotische stranden.

 

Nieuwe namen en concepten

De 2 nieuwe hotels, die direct aan het strand liggen en beiden de all-in formule als standaard hanteren, kregen ook een nieuwe naam en concept.

RIU Palace Mauritius is het eerste hotel dat op deze bestemming is geopend. Dit moderne 4-sterren superior en Adults Only hotel (18+) met 310 kamers biedt liefhebbers ook “RIU Elite Club”, een nieuwe exclusieve service van de hotelketen waarmee gasten zich nog meer “VIP” zullen voelen binnen het hotel. Niet alleen liggen de kamers van de Elite Club op toplocaties, maar de Elite-gasten ontvangen ook een welkomstgeschenk en profiteren van een exclusief zwembadgedeelte, een gereserveerd gedeelte op het strand en een exclusief Elite Club-restaurant.

 

Maar alle gasten hebben er zowieso toegang tot tal van gastronomische restaurants, zoals het hoofdrestaurant “La Riviere” (met terras om heerlijk buiten te eten), het Aziatische restaurant “Kaori” en gourmet-restaurant “Krystal”. Het hotel telt ook vijf bars en cafés waaronder “Capuchino”, waar gasten kunnen genieten van uitstekende koffie (met bijhorend ijs of patisserie) of de grillbar “Pepe’s Food” met een breed aanbod aan snacks. En mits bijbetaling kan er ook een romantisch diner in openlucht worden voorzien.

 

Ontspannen kunnen de gasten in één van de twee buitenzwembaden (één met een swim-up bar die van in het zwembad bereikbaar is), in het theater of in de Spa. En dankzij een uitgebreid entertainmentprogramma is er altijd iets te beleven, zowel overdag als ’s avonds.

 

 

 

Gezinsvakanties

Wie met kinderen reist, voelt zich daarentegen onmiddellijk thuis in het naburige viersterrenhotel RIU Turquoise.

RIU Turquoise telt 390 modern ingerichte kamers en onderscheidt zich door een uitgebreid gastronomische aanbod. De gasten kunnen terecht in hoofd/buffetrestaurant “La Gaulette” (met showcooking bij het ontbijt), het Indisch restaurant “Bangalore” of voor BBQ gerechten in het Steakhouse. De twee laatstgenoemde restaurants zijn ook toegankelijk voor gasten van het hotel RIU Palace. Daarnaast zijn er vijf bars: lobbybar “Savanne” loungebar “Sega” (gedeelde bar met RIU Palace Mauritius), een Sportbar, zwembadbar “Lagoon” en grillbar “Pepe’s Food”.

Het hotel beschikt over 2 hoofzwembaden, een extra zwembad met bar én een apart kinderbad met glijbaantjes voor de allerkleinsten. Voor kinderen tot 12 jaar is er trouwens ook een RIULand (kinderclub) waar ze geanimeerd worden door deskundige animators.

Verder heeft het hotel uiteraard ook een gratis fitnessruimte en is er zowel overdag als s’avonds animatie voor groot en klein.

 

Meest energie-efficiëntst

RIU is momenteel de enige Spaanse hotelketen in Mauritius. De twee nieuwe RIU hotels mogen bovendien de meest energie-efficiëntste hotels van de RIU-groep genoemd worden dankzij 2.418 zonnepanelen die op de daken van de hotelgebouwen zijn geïnstalleerd. De hotels zijn zo goed als zelfvoorzienend, omdat de zonnepanelen de hotels op bepaalde momenten voor 100% van de benodigde elektriciteit kunnen voorzien. Daarnaast dekken ze een groot percentage van het elektriciteitsgebruik op andere momenten van de dag.

 

Foto’s @ RIU Hotels & Resorts