25/11/2018- Midden deze maand werd op feestelijke wijze de Grand Opening van het Radisson Blu Hotel Brugge gevierd. Dit gloednieuwe viersterrenhotel, dat sinds augustus deel uitmaakt van de site in volle ontwikkeling ‘Nieuw Brugge’, telt 109 kamers en 6 vergaderzalen.

Het stijlvolle design van het hotel werd ontworpen door Crepain Binst Architecture uit Antwerpen. Doorheen het hotel vind je details met een knipoog naar Brugge terug. Zo zie je de reliëfdruk van het stadsplan op de muren van elke kamer die de hotspots van enkele populaire attracties highlight, zijn de vergaderzalen genoemd naar Brugse attracties, enz.

19 familiekamers

Overnachten kan in één van de 109 stijlvolle kamers. Het hotel beschikt over verschillende kamertypes, waaronder 19 familiekamers en 3 unieke suites op de 11e verdieping.

Hiermee wordt er ingespeeld op de vraag van zowel toeristische-als zakenklanten. Alle kamers zijn uitgerust met gratis Wifi, koffie-& theefaciliteiten, flatscreen TV en een rustige werk- & ontspanningsplek.

À la carte restaurant « Black Swan »
Het à la carte restaurant, verwijzend naar de zwarte zwaan die voorheen op de reien zwom alsook naar de Brugse (huis)gin, biedt een 40-tal plaatsen en serveert dagverse én huisgemaakte Belgische en Vlaamse gerechten.

Daarnaast is het hotel tevens uitgerust met een sfeervolle lounge bar, waar een assortiment van typische Belgische bieren alsook de Brugse Black Swan gin aangeboden worden.

‘Experience meetings by Radisson’ 
Meetings kunnen gehouden worden in één van de 6 vergaderzalen, verspreid over twee verdiepingen, waaronder de ruime en unieke 12de (bovenste) verdieping. Deze rooftopzalen beschikken over een terras en bieden een adembenemend uitzicht over het pittoreske Brugge. Met een totale capaciteit van 104 deelnemers, zijn alle zalen volledig uitgerust met daglicht, snel en gratis WI-FI netwerk en moderne A/V technologie te wachten. Alle zalen zijn zeer flexibel en kunnen opgedeeld worden in multifunctionele zalen of gecombineerd worden met foyer en terras.

Als ode aan Brugge hebben de vergaderzalen de namen toeristische attracties gekregen, oa ‘Belfort, Begijnhof, Concertgebouw, Minnewater, St-Jan én De Burg.