De recent genomen maatregelen in Jamaica en de daarbij uitgeroepen “staat van openbare noodtoestand” heeft sommige reizigers ongerust gemaakt. Maar de maatregelen moeten er net voor zorgen dat het district St James veilig blijft voor zowel reizigers als lokale bevolking. Het land blijft dan ook met open armen vakantiegangers ontvangen en alle vluchten naar het land gaan gewoon door. 

Jamaica ‘s Minister van Toerisme, Edmund Bartlett heeft herhaald dat Jamaica veiliger is dan ooit en de recente “staat van openbare noodtoestand” werd uitgeroepen om ervoor te zorgen dat het district St James veilig blijft voor zowel toeristen als de lokale bevolking. St James is een van de 14 districten in Jamaica, 595 km2 groot en ongeveer 5% van het oppervlakte van Jamaica. Montego Bay, een van de toeristische centra, bevindt zich ook in dit district. Het gebied in het district, dat grotendeels is getroffen door de recente problemen, is een gebied dat zelden door toeristen wordt bezocht. Tot op heden is Jamaica een veilige bestemming voor alle toeristen. De lokale noodtoestand is als extra voorzorgsmaatregel ingevoerd en geeft de politie meer bevoegdheden om ervoor te zorgen dat Jamaica voor de toeristen en lokale inwoners veilig blijft.

Veilige bestemming

Jamaica blijft een veilige plaats voor toeristen, met een zeer positief cijfer, als het gaat om misdaadcijfers tegen bezoekers. Maar 0,01% van de toeristen zijn slachtoffer van criminaliteit.

Elk jaar verwelkomt Jamaica bezoekers en vrijwilligers uit de hele wereld om te genieten van alles wat Jamaica te bieden heeft. Voorlopige gegevens tonen een recordaantal van 4,3 miljoen toeristen die Jamaica in 2017 bezochten, wat een stijging van 12,1% betekent ten opzichte van de aankomsten in 2016.

Vanuit België en Nederland bieden verschillende reisorganisaties Jamaica aan. Vanuit Brussel vliegt TUIfly 2X per week naar Montego Bay. Ook TUIfly Nederland (vanuit Amsterdam Schiphol) , Condor (vanuit Frankfurt) en Eurowings (vanuit Keulen/Bonn) bieden rechtstreekse vluchten op de bestemming aan.