Niet iedereen is dol op musea bezoeken tijdens een citytrip. En klassieke stadswandelingen bekoren ook niet iedere reiziger meer. De App “Street Art Cities” leidt je in verschillende steden wereldwijd weg van platgetreden (kunst)paden en laat je verborgen street art parels zien. En nieuw: je kan nu ook een eventlijst raadplegen met de opkomende street art-events in heel Europa.

De tijd dat je naar een museum moest om kunstwerken te bewonderen is al lang voorbij. Steeds meer maakt street art, kunst in het straatbeeld, deel uit van het kunstaanbod. De kunstwerken zijn gratis en door iedereen te bewonderen, dag en nacht. Maar ze zijn niet altijd bekend, staan verspreid over heel de stad en zijn niet in traditionele reisgidsen terug te vinden. Een app die meer wil halen uit deze street art is nu Street Art Cities.

Met Street Art Cities kan je een stad op een heel andere manier leren kennen. De app stuurt je weg van platgetreden paden en laat je de verborgen parels ontdekken die je anders misschien over het hoofd zou zien. Naast een overzicht van wat je waar vindt, biedt de app ook achtergrondinfo over de verschillende stadskunstwerken. Bovendien kan je via je gps ook de route naar een bepaald werk uitstippelen. En gloednieuw: de app laat je nu ook een eventlijst raadplegen met de opkomende street art-events in heel Europa.

Belgische en Nederlandse steden

Wie denkt dat alleen wereldsteden in de app zijn opgenomen, heeft het mis. De app leidt je naar streetart van Las Vegas over Singapore tot Zagreb en Kiev. De applicatie bevat ook verrassende Belgische & Nederlandse steden zoals Diest, Vilvoorde, Hasselt (die als eerste Belgische stad een officiële samenwerking met de app heeft) , Luik, Dordrecht, Heerlen en Roermond. Door de gemeenschap van zogeheten Street Art Hunters wordt de app steeds up-to-date gehouden.

De app is gratis te downloaden via de App store van Apple en via Google Play.