Het gaat hard voor VLM Airlines want vanaf 4 juni breidt de airline zijn netwerk vanuit Antwerpen opnieuw uit met drie routes. De luchtvaartmaatschappij zal 3X per week naar Aberdeen in Schotland en 5X per week naar de Duitse luchthavens Keulen-Bonn en Rostock vliegen.

De vlucht van Antwerpen naar Aberdeen in het noorden van Schotland (op maandag, woensdag en vrijdag) duurt zo’n twee uur. Op maandag is er een rechtstreekse terugvlucht. Op woensdag en vrijdag maakt de Fokker 50 op de terugweg naar Antwerpen een korte tussenlanding in Birmingham. De routes naar Keulen-Bon en Rostock zullen op alle dagen worden gevlogen behalve op woensdag en vrijdag.

Zowel voor zakenreiziger als toerist

Met de nieuwe route naar Aberdeen mikt VLM op zakenreizigers uit de olie-en aardgassector, maar ook op toeristen die het prachtige Schotland willen ontdekken. “De reden ligt voor de hand” aldus Konstantijn Huys, Commercial Director van VLM Airlines. “Enerzijds is Antwerpen  na Houston in Texas de tweede belangrijkste petrochemische cluster in de wereld, anderzijds worden vanuit Aberdeen, één van de drukste helihavens van Europa, tal van helicoptervluchten uitgevoerd naar offshore boorplatformen in de Noordzee”. Maar vervolgt hij: “Het land van de kilt en de doedelzak is tevens een veelzijdige en aangename vakantiebestemming. Dankzij de mooie kustlijn, de wereldberoemde whisky’s, prachtige kastelen en gezellige steden oefent Schotland zowel op de actieve outdoor-toerist als de eerder cultuurgerichte reiziger een grote aantrekkingskracht uit.”

Ook de nieuwe Duitse bestemmingen moeten zowel zaken-als leisure reizigers aantrekken.

Inchecken tot 20 min voor vertrekuur

Tot en met 14 april gelden er speciale online lanceringsprijzen van 39 Euro per enkele reis, luchthaventaksen inbegrepen. Alle voorwaarden vind je op de website van de airline. Maar VLM tickets zijn uiteraard ook via de reisagent te boeken. Bij VLM Airlines zijn in de ticketprijs steeds een drankje en snack inbegrepen en mag iedere passagier ook een bagagestuk van max. 23 kg gratis inchecken. Op de luchthaven van Antwerpen kunnen passagiers inchecken tot 20 min. voor het voorziene vertrekuur van hun vlucht.

VLM Airlines voert momenteel al lijnvluchten uit van Antwerpen naar Birmingham, London City Airport, München, Maribor en Zurich.