Norwegian Cruise Line heeft vandaag haar routes voor 2019 en 2020 bekendgemaakt en wil hiermee inspelen op de toenemende vraag naar favoriete bestemmingen binnen en buiten Europa. Opvallend: de cruisemaatschappij zet een zesde schip in Europa in & introduceert nu ook cruises met vertrek uit Amsterdam. 

Meerbepaald wordt de Norwegian Pearl, met een capaciteit van 2.400 passagiers, vanaf zomer 2019 ook ingezet in Europa. Het schip zal dan vanuit Amsterdam gevarieerde routes in het Middellandse zeegebied gaan varen, zo laat de rederij weten.

“Wij zijn blij dat wij onze aanwezigheid in Europa gaan uitbreiden met een zesde schip en hiermee meer capaciteit hebben om een van onze belangrijkste groeimarkten, de Benelux, beter te kunnen bedienen”, aldus Kevin Bubolz, managing director Europa van Norwegian Cruise Line.

Het schip zal eveneens vanuit Barcelona, Rome en Venetië afvaren.

Andere schepen

De Norwegian Joy verlaat China en volgt zusterschip Norwegian Bliss om in zomer 2019 routes in Alaska te varen en om nadien in winter 2019/2020 cruises te varen in de Mexicaanse Riviera en het Panamakanaal. Daarnaast breiden Norwegian Jade en Jewel de aanwezigheid van de cruisemaatschappij in Australië in de winter 2019/2020 aanzienlijk uit. Om de Chinese cruisemarkt te blijven bedienen, vaart Norwegian Spirit vanaf zomer 2020 seizoensgebonden in China.