15/09/2021- MSC Cruises kondigt vandaag aan dat haar schip “MSC Bellissima” na een succesvol openings/zomerseizoen haar aanwezigheid in Saoedi-Arabië & de Rode Zee verlengt voor het winterseizoen 2021/2022.  Het schip krijgt zelfs een nieuwe unieke route waarbij drie werelderfgoedlocaties van UNESCO worden aangedaan.

MSC Bellissima en de routes in de Rode Zee regio zijn erg populair gebleken sinds het schip in juli voor het eerst vanuit Jeddah, Saoedi-Arabië, ging varen. Het verlengde verblijf & inzet van het schip in de Rode Zee regio moet de cruise-ervaring voor gasten die op zoek zijn naar een ultieme winteruitstap/cruise nu nog verhogen. MSC Bellissima vervangt daarbij de MSC Magnifica, die oorspronkelijk gepland stond om deze winter voor de MSC rederij in de Rode Zee regiio  te varen.

 

Gloednieuwe route

De route voor de winter 21/22 is gloednieuw voor MSC Cruises en is de eerste in zijn soort. “Het biedt internationale en lokale gasten unieke kansen om Saoedi-Arabië en Egypte per cruiseschip te ontdekken – met een bezoek aan cultureel rijke bestemmingen en ongerepte stranden zodat gasten de kans krijgen om zich onder te dompelen in de ongelooflijke geschiedenis en traditie van de regio”.

Concreet zal MSC Bellissima vanaf 30 oktober 2021 tot eind maart 2022 cruises van 7 nachten aanbieden vanuit Jeddah, waarbij de havens van Ras Al Abyad, Aqaba voor Petra in Jordanië, Safaga voor Luxor in Egypte en dan AlWajh en Yanbu in Saoedi-Arabië worden aangedaan.

 

Hoogtepunten van de reisroute:

JEDDAH, Saoedi-Arabië – Met een thuishaven in deze bruisende stad die geschiedenis en heden combineert, kunnen gasten hun keuze maken uit de bezienswaardigheden die ze willen bezoeken. AlBalad, de oude stad van Jeddah en een culturele smeltkroes, dateert uit de 7e eeuw, heeft prachtige gebouwen, een oude soek en is een van de werelderfgoedlocaties van UNESCO die Saudi-Arabië te bieden heeft. Jeddah is ook bekend om zijn ligging aan het water en moderne winkelcentra, die amusement en recreatieve activiteiten bieden aan zijn bezoekers.

RAS AL ABYAD, Saoedi-Arabië – bekend als “De Witte Kust” vanwege de prachtige ongerepte witte stranden. Gasten kunnen de dag doorbrengen met ontspannen en genieten van de prachtige zeegezichten.

YANBU, Saoedi-Arabië – Deze belangrijke haven is de perfecte laatste stop op deze 7 nachten durende cruise. De oude stad van Yanbu, gelegen op loopafstand van de haven, dateert van 2.500 jaar geleden en biedt een van de oudste soeks, waar handelaren vroeger van heinde en ver kwamen om hun goederen te verkopen. De stad staat bekend als “de duikhoofdstad van Saoedi-Arabië”, en is een steeds aantrekkelijker toeristische bestemming geworden vanwege de spectaculaire witte zandstranden en levendige koraalriffen, die mogelijkheden bieden voor snorkelen en wateractiviteiten in de ongerepte Saoedische Rode Zee.

AL WAJH, Saoedi-Arabië – Omringd door turquoise zeeën en 100 km onberispelijke stranden aan weerszijden, diende de kuststad AlWajh ooit als een van de centrale scheepshavens van de regio. De verlaten oude stad AlBalad heeft oude Hejazi architectuur gemaakt van Rode Zee koraal. Nu is het een toegangspoort tot AlUla, waar Hegra (archeologische site van Al-Hijr) ligt, één van de culturele hoogtepunten van Saoedi-Arabië en het eerste UNESCO-werelderfgoed. Het biedt plaats aan 110 graftombes, uitgehouwen in reusachtige rotsformaties, en oude sites die dateren uit het 1e millennium voor Christus.

 

SAFAGA voor LUXOR, Egypte – Op korte afstand van een van de meest spectaculaire bestemmingen van Egypte, is het kleine stadje Safaga de toegangspoort tot Luxor. Van de ruïnes van de Luxor en Karnak tempels en de onvergetelijke Necropolis, waar gasten de Vallei der Koningen en de Vallei der Koninginnen zullen vinden, is dit een bestemming die niet gemakkelijk vergeten wordt.

MSC Bellissima is een van de nieuwste schepen in de MSC Cruises vloot, voor het eerst gelanceerd in 2019, en biedt gasten een rijke en gevarieerde ervaring aan boord met innovatieve en moderne faciliteiten.

De cruises zijn -in combinatie met vluchten- te boeken via de reisagent.

(foto credits @ Ivan Sarfatti & Visit Saudi)