Gisteren, 12 juli 2018, is op Brussels Airport vanuit Dublin een Airbus A321 aangekomen voor VLM Airlines Brussel. Het toestel staat garant voor de continuïteit van de luchtvaartmaatschappij die tot nu toe voornamelijk lease-en chartervluchten uitvoert.

De komst van het toestel- gloednieuw gerenoveerd & met registratiecode OO-SBA- betekent heel goed nieuws voor de airline. VLM Airlines Brussel (dat nu volledig losstaat van VLM Airlines Antwerpen en binnenkort waarschijnlijk ook een nieuwe naam zal krijgen om verwarring met de Antwerpse airline te vermijden) startte haar activiteiten namelijk met 2 toestellen van Thomas Cook Airlines Belgium die haar activiteiten eind vorig jaar stopzette. Maar al snel kwam het bericht dat de Thomas Cook Group de twee Airbus A320-vliegtuigen terug wilde. Eén ervan is ondertussen al een paar maanden weg bij VLM Brussel. Het andere mag wel nog tot na de zomer worden gebruikt, zo werd verzekerd. Het toestel voerde al vluchten uit voor ondermeer Brussels Airlines, Lufthansa en Air France.

Continuïteit

Maar de komst van het nieuwe A321 toestel verzekert nu dus ook de continuïteit van de airline na de zomer. En dat is goed nieuws, zeker ook voor de ongeveer 40 werknemers die bijna allen jarenlang het grondpersoneel van TCAB uitmaakten en recent al 2X van baas moesten wisselen. Het nieuwe toestel zal asap in de commerciële operaties van VLM Airlines Brussel worden ingeschakeld.

Voor het winterseizoen hoopt CEO Harm Prins trouwens nog een A330 voor longhaul flights te pakken te krijgen.

(openingsfoto: Het huidige A320 toestel waarmee VLM Airlines Brussel nu vliegt)