22/12/2022- De Italiaanse vliegtuigmaatschappij SkyAlps heeft op gisteren haar eerste vlucht vanaf Luchthaven Antwerpen uitgevoerd. SkyAlps vliegt tot midden april 3X per week naar het Italiaanse Bozen/Bolzano.

Woensdag om 16u15 landde de eerste vlucht van SkyAlps op de Antwerpse luchthaven. Het vliegtuig werd met een perfect gechoreografeerd watersaluut door de luchthavenbrandweer verwelkomd. In de terminal werden de aankomende en vertrekkende passagiers verwelkomd door Wim Verbist (Luchthavencommandant) en Stephen Marnef (Station Manager SkyAlps).

Wim Verbist (Luchthaven Antwerpen): “We zijn SkyAlps dankbaar voor de keuze voor en het vertrouwen in onze luchthaven. Er is al lang vraag naar vluchten vanuit Antwerpen naar Italië. Dankzij de start van SkyAlps kunnen reizigers drie keer per week naar de Italiaanse Dolomieten vliegen.”

De opening van deze route door onze nieuwe partner is een zeer positief signaal voor Luchthaven Antwerpen. “Antwerp Airport wil tegen 2025 jaarlijks meer dan 310.000 passagiers verwelkomen. Vandaag zijn we al op de goede weg. Na twee moeilijke jaren verwelkomden we dit jaar opnieuw iets meer dan 240.000 passagiers. Dat is een stijging van 70% in vergelijking met vorig jaar. De opening van deze nieuwe route is dan ook fantastisch nieuws voor onze luchthaven en de reizigers”, vervolgt Verbist.

Stephen Marnef (SkyAlps): “Wij zijn verheugd om vandaag onze route van Antwerpen naar Bolzano officieel te openen. In minder dan twee uur vlieg je van Antwerpen naar Bolzano. Dat is vijf keer sneller dan met de wagen, en dus meer tijd om op de latten te staan.”
“Je vakantie begint bij SkyAlps al aan boord”, vervolgt Marnef. “We zijn een samenwerking aangegaan met 25 wijnproducenten in Zuid-Tirol en bieden aan boord 28 verschillende topwijnen aan. Die zijn perfect te combineren met allerlei lekkers uit de regio. Onderweg kun je dus alvast even voorproeven van wat Zuid-Tirol te bieden heeft zonder er extra voor te betalen.”

 

Mooie bezettingsgraad

Om 17:05 vertrok de eerste vlucht richting Bolzano. Aan boord zaten zo’n 40 enthousiaste reizigers. “We zien vandaag al een mooie bezetting voor de eerste vlucht. We hebben er het volste vertrouwen dat dit aantal de volgende weken nog zal toenemen. Zowel onze luchthaven als die van Bolzano en SkyAlps zelf, zetten hard in op het comfort van de passagiers. Iets wat door veel reizigers enorm geapprecieerd wordt”, besluit Verbist.

 

Uiterst zuinig vliegtuig

De vluchten worden uitgevoerd met een De Havilland Dash DHC-8-Q400 dat plaats biedt aan 78 passagiers. Het Dash DHC-8 Q400 vliegtuig is een uiterst snel turbopropvliegtuig dat korte trajecten bijna even snel kan afleggen als een regionale turbojet. Daarbovenop is het ook een zeer zuinig toestel. Met een verbruik van 2,3 liter brandstof per passagier per 100 kilometer, ligt het verbruikt en de CO2 uitstoot maar liefst 40% onder het Europese gemiddelde. De Italiaanse maatschappij maakt het ook mogelijk om je CO2-uitstoot te compenseren bij het maken van een boeking.

Over Bolzano

Bolzano ligt in het hart van de Italiaanse Alpen en is de hoofdstad van de autonome provincie Zuid-Tirol. De stad wordt gezien als de toegangspoort naar de Dolomieten. Vanaf de stad zijn de vijftien skigebieden van de skiregio Dolomiti Superski eenvoudig te bereiken. Zowel op cultureel als op historisch vlak heeft de stad ontzettend veel te bieden. Bovendien is het dé locatie waar fijnproevers zich helemaal te buiten kunnen gaan aan al het lekkers uit de Zuid-Tiroolse en Italiaanse keuken.

 

Over SkyAlps

SkyAlps is een Italiaanse luchtvaartmaatschappij die vluchten uitvoert vanaf de luchthaven van Bolzano in de autonome provincie Zuid-Tirol. De vloot van de luchtvaartmaatschappij bestaat uit vier De Havilland Dash DHC-8 Q400 vliegtuigen. De luchtvaartmaatschappij is een dochteronderneming van Fri-El Green Power, een Italiaans bedrijf dat zich richt op hernieuwbare energie.

Vluchten op woensdag, zaterdag en zondag:
Vertrek uit Bolzano: 14:15
Aankomst in Antwerpen: 16:15

Vertrek uit Antwerpen: 17u05
Aankomst in Bolzano: 18:55

Een vlucht boeken kan via de website van de airline of via de reisagent. De prijzen starten vanaf €164 voor een enkele reis (inclusief taxen).

 

Foto’s (c) Jonas Evrard