06/12/2023- Cyprus Airways start op 5 februari met vliegen tussen het Cypriotische Larnaca en Brussel.

Brussels Airport zal daarbij in eerste instantie 2X per week worden aangevlogen (op maandag en donderdag), maar in het zomerseizoen wordt het aantal vluchten per week opgetrokken naar drie. De vluchten zullen worden uitgevoerd met een Airbus A220-300.

Paul Sies, de (Nederlandse) CEO van Cyprus Airways, toont zich alvast enthousiast over de nieuwe vluchtlijn. “We zijn verheugd om deze vluchten naar Brussel te kunnen lanceren. Met onze ultramoderne Airbus A220 mogen onze passagiers trouwens een ongeëvenaarde vliegervaring verwachten (zowel in Economy als Business Class), gekenmerkt door ruim een serene cabinesfeer, ruime zitplaatsen met veel beenruimte en grote vliegtuigramen. De uitzonderlijke brandstofefficiëntie en het passagiersgerichte ontwerp maken de A220 bovendien het optimale vliegtuig voor deze route.”

 

Larnaca

Larnaca is een sfeervolle havenstad aan de Zuidoostkust van Cyprus en na Limasol en Nicosia de derde grootste stad van het eiland. De stad is meteen ook het centrum van de regio Larnaca, die jaarlijks duizenden toeristen verwelkomt dankzij haar azuurblauwe baaien en uitgestrekte zandstranden. Zoals bijvoorbeeld in de populaire badplaats Ayia Napa, dat door haar meer dan 80 bars en clubs de bijnaam van 2e Ibiza heeft. of het romantischere Paphos.

Cultuurliefhebbers kunnen in de havenstad Larnaca zelf een aantal bijzondere bezienswaardigheden bezoeken. Zoals bijvoorbeeld de Grieks-orthodoxe kerk St Lazarus, die met haar koepels met rode dakpannen, stenen arcades en een hoge klokkentoren zeker een must-see is. Maar ook de Moskee van Umm Haram is, net als het zoutmeer van Larnaca, een bezoek waard.

In de regio bevinden zich hotels in alle prijscategorieën.

(foto’s @ Cyprus Airways & Pixabay)