Afrika-specialist Live To Travel bereidt haar aanbod aan reizen naar het Afrikaanse continent weer uit. Vanaf nu kan je met de Belgische touroperator, die ook een kantoor in Nederland heeft, ook naar het nog onbekende Gabon en Sudan.

De nieuw aangeboden bestemmingen zijn vooral gericht op de ervaren reiziger. Het toerisme in Gabon en Soedan staat immers nog in de kinderschoenen waardoor enige flexibiliteit tijdens de reis, nog meer dan in andere Afrikaanse landen,wel nodig kan zijn. Maar je kan er dus nog echt het ongerepte Afrika ontdekken. Beide landen hebben bovendien hun eigen troeven…

Zwemmende nijlpaarden in zee in Gabon

Gabon, een vroegere Franse kolonie gelegen op de evenaar in het westen van midden Afrika, is een tropisch juweeltje en een droom voor wildlife liefhebbers.

Het land telt 13 natuurparken vol exotische dieren en zelfs op het strand kan je er zonnende olifanten en buffels aantreffen. Nijlpaarden zwemmen er gewoon in zee!

 

Cultuurliefhebbers kunnen dan weer hun hart ophalen in de vele traditionele dorpjes en gebouwen zoals het presidentiële paleis in hoofdstad Libreville.

 

Archeologische schatten in Soedan

Soedan, in het Noordoosten van Afrika, wordt door Live to Travel dan weer “het Egypte zonder toeristen” genoemd.

Het land is rijk aan archeologische erfenissen uit de tijd van de zwarte farao’s zoals tempels, paleizen en pyramiden. Soedan staat ook bekend om zijn Nubische gastvrijheid. Dat valt vooral te merken in de dorpjes langs de Nijl.

Mensen vinden het er leuk om gasten te begroeten en tonen hen spontaan hun fraai beschilderde huizen.

 

Avontuur & topluxe

Voor wie liever eerst een ander Afrikaans land bezoekt, heeft Live To Travel uiteraard nog veel meer landen in haar portefolio. Het aanbod gaat bijvoorbeeld van groepsrondreizen in Kenia, Gambia of Oeganda tot individuele selfdrives in Namibië of Zuid Afrika tot strandvakanties in Mozambique. En ook het bekende Virunga National Park (Oost Congo) biedt de touroperator als één van de enige in de Benelux aan.

De touroperator richt zich zowel op avontuurlijke reizigers die houden van kamperen in het wild als reizigers die luxueuze toplodges kunnen waarderen. Voor die laatste groep heeft Live to Travel trouwens ook net een nieuwe brochure “Afrika Collectie” op de markt.

Meer info over de Afrika reizen van Live To Travel vind je bij uw (Belgische én Nederlandse) reisagent of op de website: www.livetotravel.be

Daarnaast biedt Live to Travel ook Australië & Nieuw Zeeland en bestemmingen in de Indische Oceaan aan.