11/08/2020- Belgen & Nederlanders die naar Griekenland reizen moeten vanaf maandag (17 augustus) bij aankomst in het land aantonen dat ze niet met Corona besmet zijn. Het medische getuigschrift daarvan mag hooguit 72 uur oud zijn.

De verplichting geldt niet alleen voor passagiers (volwassenen én kinderen vanaf 10 jaar) op vluchten vanuit België & Nederland naar Griekenland (vasteland & alle Griekse eilanden), maar ook voor wie over land Griekenland binnenkomt. De regel zal ook gelden voor reizigers uit Tsjechië, Spanje en Zweden.

De nieuwe vereiste komt er na een recordaantal nieuwe besmettingen de voorbije dagen. De regering in Athene wil nu een import van het virus door onder andere toeristen voorkomen.

Engelstalig certificaat

De testen moeten door een officieel labo gebeuren door middel van een uitstrijkje uit neus of keel. De certificaten moeten ook  in het Engels worden geschreven (geen vertaling).
en moeten de naam én het paspoort/identiteitskaartnummer van de reiziger vermelden.

Meer info hierover vind je op de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Opgelet: wie naar Griekenland wil, moet ook al enige tijd een Passenger Locator Form invullen. Check daarvoor: https://www.travellikeapro.be/82044-2/

Sluitingsuur voor restaurants/bars op verschillende eilanden

De autoriteiten hebben ook besloten om openbare bijeenkomsten op te schorten, inclusief shows en concerten, waar het publiek niet neerzit. Ook restaurants en bars op Kreta, Thessaloniki, Chalkidiki en de eilanden Mykonos, Paros, Santorini, Antiparos, Zakynthos en Kos moeten dicht van middernacht tot 7 uur.