10/07/2020- Griekenland kent code groen, wat betekent dat toeristen bij terugkomst in België niet getest hoeven te worden en niet in quarantaine moeten. Sinds gisteren kan ook het verplichte Passenger Locator Form (PLF) tot 24 uur voor vertrek naar Griekenland online ingevuld en verzonden worden, wat last minutes naar Griekenland beter mogelijk maakt.

Dit was eerst 48 uur maar de overheid heeft dit nu aangepast. Aangeraden wordt wel om direct na boeking het PLF in te vullen. Doordat veel reizigers het formulier tegelijk invullen kan het namelijk iets langer duren voordat je de barcode ontvangt. Belangrijke informatie over het PLF formulier: Alle passagiers ontvangen de QR code rond middernacht op de dag van vertrek. Indien een reiziger op tijd het formulier ingevuld heeft en onverhoopt toch geen QR code heeft ontvangen, kan deze reiziger met de bevestigingsmail toch de reis aanvatten. Wie niet de 24u voor afreis heeft gerespecteerd, kan het formulier niet meer invullen en dus niet vertrekken.

Nieuw platform & App 

Het Griekse Ministerie voor Toerisme heeft ook een nieuw platform “Greece Health First” gelanceerd waar reizigers meer informatie kunnen vinden over de gezondheidsprotocollen en maatregelen in Griekenland. Hiermee hoopt de overheid reizigers gerust te stellen die binnenkort naar Griekenland gaan, evenals reizigers die nog twijfelen om een boeking te maken.

Het Passenger Locator Form is terug te vinden via deze link en is ook terug te vinden op de App “Visit Greece”. Op deze nieuwe App kunnen reizigers trouwens ook alle ontwikkelingen in het land op de voet volgen.