28/02/2023- De Efteling is één van de grootste familiebestemmingen in de Benelux en alle dagen van het jaar open. Dus ook deze lente en tijdens de paasvakantie. Het sprookjesachtige attractiepark trapt het voorjaar, traditioneel de start van het parkseizoen, af met een hele reeks nieuwigheden.

Zo is er in De Vliegende Hollander binnenkort een vernieuwde scène te zien, vindt de 500e voorstelling van CARO plaats, en gaat weldra het nieuwe gethematiseerde restaurant Kashba open. De Sprookjesbosbewoners genieten van de eerste lentezon en de natuur in het park bloeit weer volop!

Nieuwe scène in De Vliegende Hollander

Vanaf 1 april varen bezoekers in waterachtbaan De Vliegende Hollander door een nieuw decor met vervallen scheepswrakken met indrukwekkende houten boegbeelden. De Vliegende Hollander vertelt het verhaal van de hebzuchtige VOC-kapitein Willem van der Decken. Tegen alle regels in vaart hij op eerste paasdag 1678 uit naar de Oost, midden in een zware storm. Zijn schip verandert in een vurig spookschip dat gedoemd is voor eeuwig de wereldzeeën te bevaren…

500e voorstelling familieshow CARO

Op 4 april vindt de 500e voorstelling plaats van CARO. Deze betoverende Efteling-theatershow boordevol humor, muziek en acrobatiek, is meermaals per week te zien in het Efteling Theater. In de voorstelling, waarin woorden overbodig zijn, draait de toeschouwer een ontroerend rondje mee in een carrousel met herkenbare momenten die uit het leven zijn gegrepen. Tickets kosten 26,50 euro per persoon. Verblijfsgasten betalen slechts 12,50 euro. Speeldata zijn te raadplegen via de site van het vakantiepark.

Nieuw gethematiseerd restaurant Kashba

Voormalig Panorama-restaurant krijgt op dit moment een transformatie, passend bij de sfeer en beleving van de Wereld van Sindbad. Het restaurant, met de self-service formule van La Place, heropent midden april onder een nieuwe naam: Kashba. Binnen- én buitenkant krijgen een oriëntaalse metamorfose. Er komt een bedrijvige markt, een mystieke oase en een kleurrijke nomadentent. In de tent opent kiosk Nomade. Hier plaats je een bestelling vanaf een tafel via een QR-code. Restaurant Panorama opende in 1953. Het gebouw is dus bijna net zo oud als de Efteling.

Sprookjesachtig overnachten

Wie deze lente of tijdens de paasvakantie meerdere dagen van de Efteling wil genieten, kan overnachten in één van de nabijgelegen Efteling-hotels of in de vakantiewoningen van de vakantieparken Efteling Bosrijk of Efteling Loonsche Land. Verblijf in de hotels of vakantieparken is uiteraard telkens inclusief onbeperkt toegang tot het attractiepark tijdens de reguliere openingstijden.

 

Wereld vol Wonderen

Sinds de opening van het Sprookjesbos in 1952 is de Efteling uitgegroeid tot de grootste toeristische bestemming van de Benelux. De Efteling omvat naast het attractiepark ook het Efteling Hotel, de vakantieparken Efteling Bosrijk en Efteling Loonsche Land, en het Efteling Theater. De Efteling ligt net over de grens bij Breda, nog geen uurtje rijden van Antwerpen, en is elke dag van het jaar open. Kinderen tot vier jaar genieten gratis toegang.