07/07/2023- Betaalbare designhostels, boomhutten in ’t groen, charmante b&b’s, luxueuze vakantiewoningen en alles daar tussenin. Van de Westhoek tot het Land van Herve. Dat ontdek je allemaal in het allereerste boek van O Dierbaar België, het passieproject van  journaliste Sophie Allegaert en fotograaf Heikki Verdurme. 

Sophie en Heikki – geen koppel, maar wel compagnons – richtten in juni 2020 de website www.odierbaarbelgie.be op. Hun Coronaprojectje groeide al heel snel uit tot hét platform voor bijzondere logeeradressen in België. Ondertussen goed voor meer dan 250 adressen en meer dan 67.000 volgers op Instagram. Elke week komen er bijzondere logeerplekken bij.

 

52 bijzondere weekends

Met dit boek presenteren ze 52 adressen, of 52 bijzondere weekends in België. Hun eigenzinnige selectie toont dat je makkelijk een jaar lang elk weekend België kunt verkennen. Nu eens trek je je met je lief terug in een architectuurparel, dan weer kom je met de hele familie thuis in een gloednieuwe design vakantiewoning om wat later met de kroost in een glampingtent op een alpacaweide te belanden. Of ga je toch voor dat rock ’n roll hotel in de Ardennen waar je zelfs onder water muziek hoort of die cabanes in het groen op een zucht van de zee? Keuze in overvloed!

Het boek werd handig ingedeeld in hun gekende collecties: Just the two of us, Waterfun & Wellness, Family Proof, Cool and the Gang & XXL, Into the Wild en Beachlovers.

 

Met per logeeradres:
• Een handige ID-kit die je in een oogopslag alle belangrijke info toont: prijs, aantal badkamers, fijne extra’s, …
• Dé 5 tips leukste tips in de buurt, van die ene hippe ontbijtbar over dat grensverleggende klimpark tot een gloednieuw sterrenrestaurant.

 

De handige overzichtskaart en de how to use laten je probleemloos door België én deze gids navigeren.

Foto’s @ O’Dierbaar België