25/03/2021-  Nadat in februari de vakantieparken weer open mochten, werden al vier van de zes parken geopend. Met de paasvakantie en de lente in aantocht worden nu vanaf maandag 29/3/2021 ook de laatste twee parken geopend.

Op 29 maart zullen Center Parcs Erperheide en Sunparks Kempense Meren hun eerste gasten van 2021 ontvangen. Op Center Parcs Erperheide worden alle gasten verwelkomd in een volledig vernieuwde cottage.

Voor het weekend van Pasen kiezen veel Belgen voor een vakantie in eigen land. “De ruim opgezette parken van Center Parcs of Sunparks zijn ideaal om vakantie in familie door te brengen” aldus Erwin Dezeure. Bovendien doet zich een uniek situatie voor. “Normaal gesproken ontvangen we veel Nederlandse, Duitse en Franse gasten. Deze Pasen zien we alleen Belgen in onze vakantieparken”.

 

Zwembaden nog gesloten

“Door ook Erperheide en Kempense Meren te openen kunnen we zorgen voor meer spreiding van toeristen in eigen land, zo bieden we een prachtig bosrijk alternatief voor de kust en de Ardennen. Helaas mogen de zwembaden nog niet open, maar de gasten vermaken zich goed met alle buitenactiviteiten die wel kunnen plaatsvinden. Daarnaast zien we dat de luxere VIP cottages met eigen sauna en whirlpool het snelst geboekt worden op dit moment. Overal zijn de prijzen lager dan andere jaren omdat er rekening wordt gehouden met de gesloten zwembaden.”

Bij Center Parcs zijn de Aqua Mundo en binnenspeeltuinen nog even gesloten, maar gasten hoeven zich niet te vervelen met de vele buitenactiviteiten die wel kunnen plaatsvinden. Zo zijn de buitenspeeltuinen open en kan er binnen de bubbel minigolf worden gespeeld. Ook de kinderboerderij is open evenals het Cycle Center voor fietsverhuur en het huren van bijvoorbeeld ninebots en elektrische steps. De Kids Safari is beschikbaar, daarnaast zijn er voor jonge kinderen veel activiteiten mogelijk evenals de Zipwire en boogschieten voor het hele gezin. Ook zijn de supermarkten op de parken geopend en is er bij onze verschillende restaurants een afhaalservice beschikbaar.

Ook bij Sunparks zijn de binnenfaciliteiten nog gesloten, maar zijn de buitenactiviteiten wel beschikbaar. Bovendien is Sunparks Kempense Meren de ideale locatie voor fietsen en wandelen met meer dan 2000 verschillende routes in de nabijheid.

Vernieuwde cottages in Center Parcs Erperheide

De gasten die vanaf 29 maart aankomen in Center Parcs Erperheide zullen allemaal in een vernieuwde cottage worden ontvangen. De afgelopen maanden is er keihard gewerkt om alle cottages te voorzien van nieuwe vloeren, badkamers, keukens en nieuwe meubilair. Ook worden de acht gethematiseerde “Dieren In Het Bos” cottages voor het eerst in gebruik genomen. Naast de themacottages beschikt het park na de vernieuwing ook over veel meer VIP en Premium cottages dan voorheen. Hiermee is het luxeniveau verder verhoogd wat past bij de vraag van de hedendaagse vakantieganger.

Naast de cottages zijn ook alle wegen vernieuwd en is de bewijzering op het park in een nieuw jasje gestoken. Ook zijn alle sloten aangepast op de volledige digitale check in. Vanaf nu komt er geen sleutel meer aan te pas. Gasten ontvangen bij het inchecken een digitale bracelet. Hiermee openen zij niet alleen hun huisje, maar worden ook alle reserveringen op het park voor activiteiten en restaurants opgeslagen. De winkels in het park zijn getransformeerd naar het nieuwe Shop & Smile concept en ook de kinderboerderij is vernieuwd. Daarnaast zijn er drie buitenspeeltuinen vernieuwd naar gethematiseerde speeltuinen.

Veiligheids- en gezondheidsmaatregelen in de parken

In de parken worden de 1,5 meter afstand en speciale looproutes duidelijk onder de aandacht gebracht. Ook moeten er op alle aangegeven plaatsen mondmaskers gedragen worden. Daarnaast wordt er gewerkt met een digitale check-in en is het op verschillende plaatsen mogelijk de handen te desinfecteren. Het personeel van Center Parcs en Sunparks werd speciaal getraind om veilig te kunnen werken en te kunnen toezien op de veiligheid en zo nodig aanwijzingen te geven aan de gasten. Alle maatregelen zijn onafhankelijk getoetst door keuringsinstantie Kiwa.