26/01/2023- Celebrity Cruises schrijft geschiedenis in de cruisesector met de benoeming van twee broers tot co-kapiteins van Celebrity Ascent, het nieuwste schip uit de Edge klasse dat eind 2023 in de vaart komt. De Griekse broers zijn ervaren Celebrity-officieren met samen meer dan 50 jaar dienst bij de rederij.

Hun benoeming is een primeur in de cruisesector, maar niet ongewoon voor Celebrity Cruises. In dezelfde lijn koos de rederij namelijk in 2015 er al voor om Kate McCue tot kapitein van Celebrity Edge te benoemen, waardoor zij de eerste vrouwelijke kapitein van een internationaal cruiseschip ooit werd. Sindsdien houdt Kate er ook de razend populaire Instagrampagina Captain Kate McCue op na.

“De broers, Dimitrios and Tasos Kafetzis, zijn een maritiem dream team” aldus Celebrity Cruises CEO Lisa Lutoff-Perlo. De broers zullen elkaar voortdurend afwisselen en elk telkens 3 maanden lang de leiding over het schip voeren, dat 3260 gasten kan ontvangen.

“Deze onderscheiding mogen ontvangen, samen met mijn broer en als deel van de warme Celebrity Cruises familie, is een ongelooflijke en emotionele eer” aldus kapitein Tasos Kafetzis. “Mijn broer en ik delen samen de liefde voor de oceaan en de liefde voor dit bedrijf en voor onze gasten. Ik kan niet wachten om weg te varen op dit nieuwe ongelooflijke schip met onze gasten aan boord en mijn broer in mijn hart.”

 

Mijlpaal

De Celebrity Ascent is het vierde schip in de innovatieve Edge-klasse. De Ascent is qua constructie volledig identiek aan haar zusterschip Celebrity Beyond, maar zoals de naam van het nieuwe schip al doet vermoeden, lanceert Celebrity Cruises met Celebrity Ascent een upgrade naar een nieuwe en innovatieve cruise ervaring.

“Dit schip betekent een monumentale mijlpaal voor Celebrity Cruises, het brengt ons innovatieve – naar buiten gerichte- ontwerp verder dan ooit en creëert een geheel nieuwe klasse van ontspannen luxeresorts op zee. Ik ben dan ook trots dat ik haar in de handen van deze 2 deskundige zeelieden kan achterlaten.” besluit CEO Lisa Lutoff-Perlo.

Celebrity Ascent vertrekt voor het eerst in december van dit jaar vanuit Fort Lauderdale en biedt dan reizen van 7 nachten in de Caraïben aan.

De -all inclusive- cruises zijn nu al te boeken bij Cruise Connection, Generaal Agent Belux voor Celebrity Cruises of uiteraard ook via de reisagent.

 

Foto’s @ Celebrity Cruises