23/12/2022- Kerst staat voor de deur en het worden 2 drukke weken op Brussels Airport. In totaal verwacht de luchthaven deze kerstvakantie zo’n 824.000 passagiers, waarvan vandaag met 60.000 man de drukste dag wordt.

Vandaag – één dag voor kerstavond-worden op de luchthaven bijna 60.000 passagiers verwacht, dit is meteen ook de drukste dag van deze hele vakantieperiode. Op tijd op de luchthaven zijn, wordt dan ook aangeraden.

Voor de gehele vakantieperiode worden er zo’n 824.000 passagiers verwacht. Dat is veel, maar toch nog maar 83% van het aantal passagiers in dezelfde vakantieperiode in 2019, voor de Covid-crisis (988.000).

 

Populaire bestemmingen

Populaire bestemmingen zijn dit jaar onder meer de Canarische eilanden, Spanje, Marokko en Malta, wintersportbestemmingen als Innsbruck, Salzburg en Kittila, maar ook intercontinentale bestemmingen als New York, Dubai en Zuid-Afrika scoren sterk.

 

Kerstsfeer

Op de luchthaven worden de passagiers verwelkomd in een gezellige kerstsfeer: overal zijn versieringen aangebracht, waaronder meer dan 150 kerstbomen, meer dan 1 miljoen kerstlichtjes (of 7 kilometer aan kerstverlichting), en er zijn op de luchthaven verschillende knusse hoekjes ingericht om even te pauzeren. De kerstman en zijn elfjes kan je ook ontmoeten op Brussels Airport. Daarnaast zijn er verschillende leuke Instawalls en een grote verlichte kerstbal voor de vertrekhal, die het ideale decor vormen voor een origineel familiekiekje. Passagiers kunnen hun foto’s opladen op de website https://brusselsairport-warmwishes.be/ en krijgen deze dan als digitale kerstkaart in hun mailbox

Wie nog kerstcadeautjes zoekt, vindt in de tax-free shops zoals steeds een ruime keuze aan parfums, cosmetica, kledij, geschenken en chocolade. Nieuw op de luchthaven zijn de 6 winkels van WH Smith, waar je boeken, kranten en magazines vindt, naast een aanbod van snacks en andere producten. Daarnaast zijn er ook twee nieuwe winkels van Capi waar je allerlei elektronica en gadgets kan kopen (1 in Pier A en 1 in Pier B). Daarnaast vind je in de vertrekhal een vernieuwd restaurant van Exki, en voor sportliefhebbers is er in Pier A The Belgian Red House waar je sportwedstrijden op groot scherm kan volgen.

 

Foto’s @ Brussels Airport