09/10/2019- Sinds vorige week vliegt Brussels Airlines opnieuw zeven keer per week naar Kinshasa. Tegelijkertijd introduceert onze Belgische nationale airline geleidelijk haar gloednieuwe Premium Economy klasse op haar Afrikaanse routes. Met 84 wekelijkse vluchten en 17 bestemmingen in Sub-Sahara Afrika blijft het Afrikaanse continent de belangrijkste markt voor Brussels Airlines.

Nadat de Congolese burgerluchtvaartautoriteiten in februari aankondigden dat de Belgische luchtvaartmaatschappij haar dagelijkse vluchten tussen België en de DRC kon hervatten, heeft Brussels Airlines dit jaar geleidelijk aan haar frequenties naar Kinshasa verhoogd. Met 7 vluchten per week komt de maatschappij nu terug op een dagelijkse service naar een van haar belangrijkste markten op het Afrikaanse continent.

Vluchten naar 16 Afrikaanse landen

Met 84 vluchten per week naar 17 bestemmingen in 16 landen is Afrika het belangrijkste onderdeel van het langeafstandsnetwerk van Brussels Airlines. De luchtvaartmaatschappij biedt dit jaar meer dan 1,2 miljoen zitplaatsen aan op haar Afrikaanse vluchten. Het succes van de Afrikaanse routes ligt deels in de verbindingen met de rest van het Brussels Airlines netwerk via Brussels Airport. Meer dan 70% van de reizigers reist namelijk verder naar een andere bestemming van de maatschappij in Europa en de VS.

Toenemend aantal vakanties naar Afrika

Hoewel de meeste bestemmingen van Brussels Airlines in Afrika vooral gericht zijn op zakenreizigers en passagiers die hun vrienden en familie in het buitenland (VFR) bezoeken, vinden steeds meer vakantiegangers hun weg naar stranden en de indrukwekkende Afrikaanse natuur. Brussels Airlines ziet een toenemende vakantietrend naar kuststreken als Dakar (Senegal) en Banjul (Gambia). Entebbe (Oeganda) en Kigali (Rwanda) trekken jaar na jaar meer hikers en avonturiers aan die de berggorilla’s in het wild willen bezoeken. Tot slot wordt Sierra Leone met zijn ongerepte stranden langzaam maar zeker een bestemming voor avontuurlijke surfliefhebbers uit de hele wereld.

Premium Economy Class nu ook op vluchten naar Afrika

Om de verschillende types klanten nog beter te kunnen bedienen is de luchtvaartmaatschappij begonnen met de uitrol van haar gloednieuwe Premium Economy Class op haar Afrikaanse vluchten. Naarmate er meer vernieuwde vliegtuigen in de vloot komen, zal Premium Economy geleidelijk aan worden uitgerold naar meer Afrikaanse bestemmingen. De nieuwe reisklasse is vanaf nu al beschikbaar op vluchten van en naar Kinshasa en Luanda, andere landen volgen volgens volgend schema:

Premium Economy introductieschema:
1 oktober: Kinshasa (Democratische Republiek Congo), Luanda (Angola)
1 november: Kigali (Rwanda), Entebbe (Oeganda), Bujumbura (Burundi), Freetown (Sierra Leone), Monrovia (Liberië)
13 januari: Dakar (Senegal), Banjul (Gambia), Conakry (Guinée).
1 februari: Douala en Yaounde (Kameroen)
Half mei: Abidjan (Ivoorkust), Ouagadougou (Burkina Faso), Cotonou (Benin), Accra (Ghana) en Lome (Togo).

Premium Economy biedt reizigers 23% meer beenruimte dan de Economy Class, een bredere stoel met een grotere hoofdsteun en een tot 40° verstelbare rugleuning om ontspannen en uitgerust op bestemming aan te komen. Premium Economy is gescheiden van de andere cabines voor maximale privacy en rust.