13/12/2022- Wizz Air plant zijn basis in Koetaisi verder uit te breiden. De lagekostenmaatschappij gaat er een derde vliegtuig stationeren. Met de nieuwe Airbus A321neo erbij zal Wizz Air vanaf 3 juni 2023 tweemaal per week, op dinsdag en zaterdag, opnieuw tussen Brussel-Charleroi en de Georgische stad vliegen.

Begin juni 2023 zal de ultra-low-cost luchtvaartmaatschappij vanuit Koetaisi ook vluchten uitvoeren naar Frankfurt-Hahn en Hamburg in Duitsland, het Poolse Poznan en de Spaanse hoofdstad Madrid. Met een vluchtportfolio van 28 bestemmingen is Wizz Air op David de Bouwer Kutaisi International Airport veruit de belangrijkste luchtvaartmaatschappij die van en naar deze luchthaven in het westelijke deel van Georgië vliegt.

2e stad in Georgië

Koetaisi is op Tblisi na de belangrijkste stad van Georgië. Mooie, met bomen omzoomde lanen met 19e-eeuwse huizen strekken zich uit tot aan de oevers van de rivier Rioni. De aantrekkelijke parken maken van Koetaisi een fijne stad om rond te slenteren. Traditie en hedendaagse kunst ontmoeten elkaar overal in de hoofdstad van Imereti. Er zijn tal van interessante natuurlijke, historische en architecturale bezienswaardigheden die je makkelijk tijdens een daguitstap kan ontdekken.

Met deze nieuwe route erbij biedt Wizz Air 15 bestemmingen aan vanop Brussels South Charleroi Airport.

Tickets voor de nieuwe route Charleroi-Koetaisi zijn nu reeds boekbaar.

 

(Foto’s @ Wizzair)