26/09/2023- TUI Fly vliegt vanaf midden december 2X per week rechtstreeks van Antwerp Airport naar Tel Aviv in Israël. Het gaat daarmee de concurrentie aan met Brussels Airlines en Ryanair, die na de stopzetting van de El Al vluchten uit ons land (nov 2022), de enige zijn die momenteel directe vluchten vanuit België naar Israël aanbieden.

Eerder dit jaar nam TUI fly drie vernieuwende Embraer E2-195 toestellen op de luchthaven van Antwerpen in gebruik. Eén van de grote voordelen van dit vliegtuigtype is het grotere vliegbereik tot 4455 km. Niet voor het eerst dit jaar resulteert dit in een nieuwe bestemming die tot voor kort ondenkbaar was vanuit deze luchthaven: op 14 december vertrekt de eerste vlucht uit Antwerpen naar Tel Aviv, een absolute primeur voor de luchthaven van Deurne.

Naast het toenemende succes van Tel Aviv als citytripbestemming is deze lijn vooral ook goed nieuws voor de Joodse gemeenschap in Antwerpen die vanaf nu op een comfortabele manier naar Israël kan vliegen.

 

5e bestemming in 3 maanden tijd

In oktober 2022 kondigde TUI fly aan dat het dit voorjaar drie Embraer E2-195 vliegtuigen zou leasen, ecologisch vernieuwende toestellen die zouden ingezet worden op de luchthaven van Antwerpen. Niet alleen het ecologische plaatje van deze toestellen is baanbrekend maar ook hun vliegbereik dat tot 4455 km kan overbruggen. Dat opende meteen nieuwe mogelijkheden voor Antwerpen. Deze zomer werden Kreta, Antalya en Tenerife al toegevoegd aan het aanbod. Deze winter komt er naast Las Palmas (Gran Canaria) nog een nieuwe, verder gelegen bestemming bij: Tel Aviv.

 

Vluchtschema

TUI fly programmeert twee vluchten per week, op donderdag en op zondag. De vluchten vertrekken:
– Op donderdag om 10u en komen aan om 15u50. De retourvlucht vertrekt uit Tel Aviv om 16u40 en het toestel landt in Antwerpen om 21u05.
– Op zondag om 8u55 met aankomst om 14u45. De retourvlucht van 15u35 komt om 20u00 aan in Antwerpen.
De eerste vlucht naar Tel Aviv is voorzien op donderdag 14 december.

 

De witte stad

Als citytrip staat Tel Aviv al enige tijd op het verlanglijstje van veel Belgen. ‘De witte stad’, zo genoemd omwille van zijn vele gebouwen uit de jaren dertig, staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. De trendy stad staat ook bij party people bekend om haar overweldigende strand- en uitgaansleven.

Maar Tel Aviv is vooral ook de bestemming bij uitstek van de Joodse gemeenschap in Antwerpen. Tel Aviv en Antwerpen zijn immers belangrijke handelspartners als het op de diamantsector aankomt.

Tickets kunnen vanaf morgen worden geboekt, ook via de reisagent.

 

Foto’s @ Travel Like A Pro, Antwerp Airport & Unsplash