14/12/2021 Vanaf midden juni zal Brussels Airlines opnieuw dagelijks naar New York vliegen. De maatschappij heropent ook de West-Afrikaanse routes Conakry (Guinee) en Ouagadougou (Burkina Faso) met 3 wekelijkse vluchten en verhoogt haar aanwezigheid in West- en Oost-Afrika met extra vluchtfrequenties naar 5 bestemmingen. Deze groei is mogelijk dankzij het negende langeafstandsvliegtuig dat de maatschappij aan haar vloot toevoegt.

 

Dit jaar startte Brussels Airlines de verbinding met de populaire bestemming New York aan de Amerikaanse oostkust al opnieuw op met vier vluchten per week, maar dat worden dus weer dagelijkse vluchten volgende zomer. Vluchten naar Washington D.C. zullen tijdens het zomerseizoen vijf keer per week worden uitgevoerd, wat een vlotte verbinding toelaat tussen Afrika en de VS, via Brussels Airport.

 

Afrika

De vluchten naar Afrika – de belangrijkste markt voor Brussels Airlines- worden ook uitgebreid. Vanaf 11 juni 2022 zal Brussels Airlines de West-Afrikaanse steden Conakry en Ouagadougou opnieuw aanvliegen. Deze twee bestemmingen werden in 2020 uit het netwerk geschrapt ten gevolge van de COVID 19 crisis.

Vluchten naar Ouagadougou zullen worden aangeboden op maandag, donderdag en zaterdag. Vluchten van Ouagadougou naar Brussel vertrekken op dezelfde dagen om 21.30 om de volgende ochtend om 05.05 in Brussel aan te komen.

De eerste vlucht naar Conakry is ook gepland op zaterdag 11 juni. SN205 van Brussel naar Conakry zal worden uitgevoerd op dinsdag, donderdag en zaterdag met een vertrek om 11.00 uur. Terugvluchten van Conakry naar Brussel vertrekken op dezelfde dagen om 18.50 en komen aan in Brussel om 05.05.

Naast de toevoeging van Conakry en Ouagadougou aan het Brussels Airlines netwerk in West-Afrika, zullen de vluchtfrequenties naar Banjul, Lomé en Monrovia deze zomer toenemen tot vijf vluchten per week. Het aanbod naar de Oost-Afrikaanse bestemmingen Entebbe en Kigali zal worden uitgebreid tot respectievelijk zeven en vijf keer per week.

Alle vluchten zijn vanaf nu te reserveren, ook via reisagentschappen.