01/10/2020- Brussels Airlines zal tijdens komend winterseizoen (25 oktober tot en met 27 maart) 42 middellange en 16 langeafstandsbestemmingen aanvliegen. Naar Afrikaanse bestemmingen plant de airline zelfs 40% meer vluchten.

Aan het begin van het winterseizoen zullen 14 Afrikaanse bestemmingen worden opgenomen in het intercontinentale aanbod van Brussels Airlines. De luchtvaartmaatschappij breidt haar aanbod van en naar Afrika uit met 12% vanaf 25 oktober. Vanaf deze winter vliegt Brussels Airlines dagelijks naar Abidjan. Tijdens de wintervakantie worden extra vluchten uitgevoerd van en naar Banjul, Bujumbura, Dakar, Douala, Entebbe, Freetown, Kigali, Kinshasa, Monrovia en Yaoundé.  Tijdens deze piekperiode, die loopt van begin december tot begin januari, zal de luchtvaartmaatschappij 40% meer vluchten aanbieden dan in september/oktober 2020. In februari ’21 zullen ook Luanda en New York JFK aan het netwerk worden toegevoegd.

Korte- en middellangeafstandsnetwerk

@Bearfotos

Nieuw in de portefeuille van de luchtvaartmaatschappij is de gloednieuwe luchthaven Berlijn Brandenburg, waarnaar ze vanaf 8 november haar Berlijnvluchten  zal verplaatsen. Tijdens de vakantieperiodes in het najaar, de winter en de voorjaarsvakantie zal Brussels Airlines extra vluchten uitvoeren naar de Europese vakantiebestemmingen Alicante, Gran Canaria, Faro, Lissabon, Malaga en Tenerife.

Naast deze meest populaire bestemmingen biedt de luchtvaartmaatschappij een breed gamma  aan zonnige vakantie- en mooie winterbestemmingen, waaronder Catania en Lanzarote, maar ook Krakau en Oslo.

Terugbetalingen

Begin september kondigde Brussels Airlines aan dat het elke passagier die daar recht op heeft zal terugbetalen en het daarvoor nodige proces zal versnellen. Het bedrijf stelt daarbij voorop om tegen eind oktober de grote meerderheid van de aanvragen voor vluchten tussen januari en augustus opgelost te hebben. Op dit moment heeft de luchtvaartmaatschappij meer dan 50% van de gevallen van vertraagde terugbetaling uitgevoerd.

Flexibele boekingsvoorwaarden

De Belgische maatschappij blijft haar passagiers maximale flexibiliteit bieden bij het omboeken. Passagiers die in het bezit zijn van een Brussels Airlines ticket geboekt voor 25 augustus, die hun reis willen uitstellen of van wie de vlucht werd geannuleerd, hebben een maximale flexibiliteit om de waarde van hun ticket later te gebruiken. Zij hebben tot 31 januari 2021 de tijd om contact op te nemen met de luchtvaartmaatschappij om een nieuwe vlucht te boeken. De nieuwe reis kan plaatsvinden tot 31 december 2021. Sinds 25 augustus blijven alle nieuw geboekte tickets flexibel en kunnen ze meerdere keren gratis worden gewijzigd.

Passagiers van wie de vlucht werd geannuleerd en die geen gebruik willen maken van de omboekingsmogelijkheden, kunnen een terugbetaling aanvragen via het online formulier op de website van Brussels Airlines. Alle informatie over omboekings- en terugbetalingsopties vindt u op www.brusselsairlines.com.

 

Extra frequenties op het intercontinentaal netwerk

Bestemming september/oktober Winter seizoen Piekperiode (december tot januari)
Abidjan 6 7 7
Accra 2 3 3
Banjul 1 2 3
Bujumbura 1 1 1
Cotonou 2 2 2
Dakar 5 5 6
Douala 3 3 4
Entebbe 2 2 3
Freetown 2 3 4
Kigali 1 1 2
Kinshasa 3/4 4 6
Lome 2 2 2
Monrovia 2 3 4
Yaounde 3 3 4
+12% +40%