28/03/2022- Nu reizen naar de USA weer in de lift zitten, is Delta, na twee jaar Covidafwezigheid, terug actief vanuit Brussels Airport. Gisteren hervatte de maatschappij de non-stopdienst naar New York-JFK.

 

De eerste Post-Covidvlucht van Delta vanuit Brussel werd met de nodige festiviteiten gevierd. In eerste instantie wordt er gestart met 5 vluchten per week. Vanaf 10 mei wordt de frequentie opgetrokken naar dagelijkse vluchten, met een grotere keuze aan bestemmingen in de VS, waaronder Orlando, Los Angeles en Las Vegas, dankzij efficiënte verbindingen via Delta’s New York-JFK-hub.

“De post-covidreisbeperkingen worden langzamerhand opgeheven en we constateren een grotere vraag naar reizen. De Belgen herontdekken de USA, terwijl de Amerikanen genieten van de pittoreske Belgische steden en het prachtige platteland of om weer collega’s te ontmoeten”, vertelt Nicolas Ferri, Delta’s VP Europe, Middle East, Africa and India. “De herstart van onze non-stopdienst brengt nieuwe onboard producten en ervaringen met zich mee. Hiermee heeft Delta elke klant die van en naar België vliegt, wel iets nieuws te bieden en we kijken er erg naar uit om een bijdrage te leveren aan het verdere herstel van de Belgische economie en het toerisme.”

 

Bilaterale handel

Volgens gegevens van het U.S. Department of Commerce bedroeg de waarde van de Belgische bilaterale handel met de Verenigde Staten in 2020 meer dan 48,4 miljard dollar. Het OEC (Observatory of Economic Complexity) meldt dat België in 2019 goederen ter waarde van 25,1 miljard dollar naar de Verenigde Staten exporteerde, met farma en geraffineerde aardolie als grootste exportproducten. Dit betekent een stijging op jaarbasis met 5,17%, van 9,15 miljard dollar in 1999 tot 25,1 miljard dollar in 2019.

 

Delt Premium Select

De verbindingen van Delta met de Big Apple, die aan hun 30ste jaar toe zijn, bieden nieuwe ervaringen zoals Delta Premium Select, een nieuwe cabine met meer comfort op internationale routes (dankzij een bredere stoel met extra beenruimte en een verstelbare rugleuning, plus verstelbare hoofd- en voetensteunen en bredere entertainment-schermen), en een focus op meer duurzame onboard producten. Tijdens de drukste maanden zal de luchtvaartmaatschappij wekelijks meer dan 1.505 stoelen aanbieden, waaronder 175 stoelen in Delta One business class en 126 in de Delta Premium Select-cabine.

 

Foto’s @ Delta Airlines